Graydon stimuleert transparantie in het zakendoen door informatie over bedrijven gratis beschikbaar te stellen.

Ondernemers, zelfstandigen, en nu ook particulieren kunnen zo op een laagdrempelige manier nagaan of het bedrijf waarmee ze zaken willen doen, financieel gezond en betrouwbaar is. Iets wat in de huidige onzekere tijd als gevolg van de coronacrisis en toenemende inflatie extra van belang is.

Graydon is ervan overtuigd dat transparantie het vertrouwen tussen partijen versterkt. Niet alleen tussen ondernemingen onderling, maar ook bij particulieren die op het punt staan een grote investering te doen, bijvoorbeeld voor de verbouwing van hun huis.

"Bij Graydon vinden we het een basisrecht voor iedereen om betrouwbaar zaken te kunnen doen. Betaalbare informatie over de financiële achtergrond en structuur van een onderneming is daarbij een onmisbare schakel.

Daarom maken we via ons platform GraydonGo informatie over bedrijven laagdrempeliger, flexibeler en deels gratis beschikbaar, zowel voor (kleine) ondernemers als particulieren. Op die manier dragen we bij aan een beter en gezonder economisch weefsel en een duurzamere samenleving", zegt GraydonGo-verantwoordelijke Rayah Van Nieuwkerke.

Onderbuikgevoel combineren met feiten

Door informatie op te vragen over een bedrijf, weet je als ondernemer of particulier nóg beter met wie je in zee gaat. Wat is de financiële reputatie van een bedrijf en de bedrijfsleiding? Zal je tijdig betaald worden?

Tot welk bedrag kun je veilig zakendoen en kun je als particulier met een gerust hart een groot voorschot betalen? Van Nieuwkerke: "Wij raden iedereen aan om altijd op voorhand de partijen te checken met wie je zaken gaat doen. Nieuwe kennissen zoeken we ook eerst op via sociale media. Verrassend genoeg doen we dit nog maar weinig met bedrijven wanneer er een grote som geld mee gemoeid is."

Met geverifieerde bedrijfsinformatie wordt het onderbuikgevoel gecombineerd met feiten en zo worden risico's verlaagd en de kans op opportuniteiten verhoogd.

Gratis bedrijfsinformatie

Vanaf nu is het mogelijk om binnen enkele muisklikken geheel gratis inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van een onderneming. Van Nieuwkerke: "We geven in één oogopslag een gratis indicatie van de financiële betrouwbaarheid van een onderneming.

Op basis hiervan kunnen ondernemers bepalen of het verstandig is om op krediet te leveren en kunnen particulieren inschatten of ze met vertrouwen een groot voorschot kunnen betalen."

Indien men meer gedetailleerde informatie wil hebben dan is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een rapport op te vragen.

"Waar we voorheen enkel uitgebreide rapporten aanboden, hebben we voor ondernemers en particulieren met een kleiner budget nu ook de mogelijkheid in het leven geroepen om een beknopt rapport op te vragen. Zo krijgen zij voor een lager bedrag toch de meest belangrijke inzichten over hun beoogde zakenpartner", vult Van Nieuwkerke aan.

Maatschappelijke plicht

Betrouwbaar zakendoen is niet alleen voor ondernemers en particulieren van cruciaal belang. Het is het fundament van een welvarende economie. Wanbetaling, faillissementen of zelfs malafide praktijken brengen immers kosten mee voor de gehele samenleving.

"Het is dus onze maatschappelijke plicht om een bijdrage te leveren aan het vermijden hiervan en verantwoord zakendoen te stimuleren. Door informatie over bedrijven nu nog laagdrempeliger ter beschikking te stellen, vergroten wij de transparantie in het zakendoen en beschermen hiermee ook juist de hardwerkende ondernemers, zelfstandigen en particulieren. En dat leidt weer tot een betere welvaart en uiteindelijk een hoger welzijn voor iedereen", besluit Van Nieuwkerke.

Over GraydonGo

GraydonGo is een initiatief van Graydon Belgium. Het helpt bedrijven en particulieren om veilig zaken te doen door online bedrijfsinformatie aan te bieden zonder abonnement.

De meeste bedrijven concentreren zich in de eerste plaats op hun hoofdactiviteit. Om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen, is het echter cruciaal om ook de kredietwaardigheid van klanten, leveranciers en prospecten in de gaten te houden.

GraydonGo helpt bedrijven om daar preventief mee aan de slag te gaan. Ook particulieren hebben baat bij bedrijfsinformatie. Als zij op voorhand weten dat een bedrijf op het randje van faillissement staat, verkleint dat persoonlijke financiële risico's.

Zo biedt GraydonGo ook particulieren de zekerheid dat hun geld in goede handen is. Voor meer informatie: www.graydongo.be.

Over Graydon

Graydon helpt het bedrijfsleven al 130 jaar lang aan waardevolle bedrijfsinformatie om weloverwogen financiële en commerciële beslissingen te nemen.

Door uit diverse bronnen grote hoeveelheden data te verzamelen, analyseren en interpreteren, leveren wij klanten inzichten op het gebied van kredietinformatie, risk & compliance en marketinginformatie.

Hierbij maken we gebruik van meer dan 130 internationale databases en de gegevens van meer dan 90 miljoen bedrijven. Graydon heeft kantoren in Antwerpen, Amsterdam, Londen en Cardiff. Sinds 2016 is Graydon onderdeel van Atradius, een van de grootste kredietverzekeraars ter wereld.