Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Graydon : 'Zwaarste maand februari ooit, 1.005 faillissementen (+14,33%)'

Met 1.005 faillissementen (+14,33%) was de voorbije maand de zwaartse maand februari ooit. Ook binnen het Vlaams gewest (619 uitspraken, +12,39%) noteerden we een absoluut record. In het Brussels gewest liggen de cijfers nog steeds lager dan in de periode pre-covid, terwijl die van het Waals gewest in lijn liggen met vorig jaar.

Verhoudingsgewijs neemt de rechtsvorm BV een steeds belangrijker deel in van het aantal faillissementen (61,09%). Voor het eerst wordt trouwens de kaap van de 60% overschreden. Een belangrijke verklaring hiervoor is dat de BV met een minimale inbreng kan worden opgericht, waardoor bedrijven gemakkelijker zonder buffers kunnen beginnen.

 
Vooral na de hervorming van de vennootschapswetgeving is dit een populaire rechtsvorm geworden.

In de bouwsector werden in de periode januari-februari nooit eerder zoveel faillissementen genoteerd. Met 442 uitspraken wordt het vorige record van 2018 (met 370 uitspraken) met +19,46% overschreden. De stijging is voornamelijk gesitueerd in Vlaanderen, al telt ook Brussel een spectaculaire stijging.

 

GraydonCreditsafe staat garant voor kennis, vertrouwen, kracht en data. We leveren toonaangevende oplossingen specifiek voor onze lokale markten. Met een gezamenlijke geschiedenis van meer dan 150 jaar, levert GraydonCreditsafe geïntegreerde bedrijfsinformatie-oplossingen. Hiermee dragen we bij aan de langetermijngroei en financiële stabiliteit van onze klanten. GraydonCreditsafe is onderdeel van de Creditsafe Group, de meest gebruikte aanbieder van online kredietinformatie ter wereld.

 

Deel dit artikel