Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Greet Daems (PVDA) : 'Bijzonder slecht idee om een stationsparking betalend te maken'

PVDA

De PVDA Kempen hield vanmorgen een petitieactie tegen de plannen van de NMBS om ook de stationsparking in Herentals betalend te maken.   'De PVDA vindt het een bijzonder slecht idee om een stationsparking betalend maken. We zien het als een maatregel om de voortdurende besparingen bij de NMBS te compenseren,' zegt  Kempens federaal parlementslid voor PVDA, Greet Daems.

'Wij staan voor betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer met een betere dienstverlening. Met de parking betalend te maken, bouw je extra drempels in om het openbaar vervoer te nemen. Dat is niet verstandig. Wij eisen dus dat de minister en de NMBS, deze parking gratis houden. 

De petitie om de ruime parking aan het Stationsplein gratis te houden, werd vlot ondertekend. 'PVDA Herentals gaat ook bij het stadsbestuur dit punt op de agenda zetten, maar we hoorden nog geen reactie', besluit Greet Daems. 

NMBS blijft bij haar visie

NMBS blijft bij haar visie. 'Een vaste timing is er vandaag nog niet. Maar het zal zeker niet meer voor dit jaar zijn', bevestigt NMBS-woordvoerder Bart Crols. 'We gaan nog in een overleg met het lokale bestuur rond het nemen van flankerende maatregelen. Dat is de procedure die we ook in andere gemeentes waar we betalend parkeren op onze terreinen invoerden, hebben gevolgd.'

Volgens onze bronnen bij NMBS zou in mei 2023 de stationsparking in de Keizerstad betalend worden met het systeem van slagbomen.  (gv)

PVDA station Herentals

PVDA station Herentals

Stationsplein, Herentals, België

PVDA

Deel dit artikel