U bent hier

Greet Van Autgaerden & Stijn Cole @ Whitehouse Gallery

Nationaal
17.05.2019 - 20.09u
Door: Mark Jaspers

De expo Intersecties gaat niet alleen over de raaklijnen in het werk van Stijn Cole en Greet Van Autgaerden, 'intersecties' kunnen we ook interpreteren als 'snijlijnen' die dwars doorheen de horizon van het klassieke, picturale landschap gaan.

Intussen weten we dat complexe interacties in de ecosystemen van de aarde voorbij de 'horizon' gaan. Zo kan bijvoorbeeld CO2 uit de atmosfeer opgaan in het water van de hydrosfeer, chemische verbindingen maken in de biosfeer (bijvoorbeeld in schelpen) om finaal in de geologische sfeer via vulkanen weer in de atmosfeer terecht te komen.

Het 'transversale' in de sferen en lagen van het landschap ontdekte ook kunstenaar-onderzoeker Loek Grootjans. Hij beweert dat Mondriaan in het begin van zijn carrière in Domburg zulke prachtige tintelende zeelandschappen zag en schilderde, dankzij de schittering van zoutkristallen die bij warm weer via stromingen van het zeewater in de lucht terechtkwamen.

Dergelijke observaties helpen ons om het beeld dat we hebben over natuur te laten evolueren en verdiepen. Dankzij het werk van Greet Van Autgaerden en Stijn Cole krijgen de fantasieën die we hebben over de natuur een nieuwe vorm. Ze creëren nieuwe ecologiën en 'intersecties' in ons denken.

Intersecties
Whitehouse Gallery
05 mei 2019 - 09 jun 2019
Openingsuren:
Vrijdag - Zaterdag - Zondag: 14 - 18 u
Tijdens tentoonstellingen en op afspraak
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto