Na de slotetappe in Parijs reed ook de organisatie van het Boretti na-Tourcriterium een koninklijke spurt. Ze duwden Greg Van Avermaet over de streep richting een startplaats op hun criterium.

Met de wereldkampioen, de Olympische kampioen, de Belgische en de Nederlandse kampioen op de weg heeft het Herentalse criterium een uniek klavertje vier aan de start.

“We moeten in de eerste plaats Greg Van Avermaet en zijn management zelf bedanken”, beklemtoont voorzitter Charles Van de Wouwer. “Zij toonden zich echte vrienden van ons criterium door zich toch bereid te tonen om te komen.

Greg is dit jaar voor de vierde keer op rij bij ons en staat al twee keer als winnaar op onze erelijst. Greg toont op die manier zijn sympathie voor onze organisatie. Dat hij een klasserenner is, weten we al langer. Maar ook op deze manier toont hij zijn klasse buiten de koers. Als organisator weet je zoiets echt wel te waarderen.”

Volgens de organisatie mocht Greg Van Avermaet eigenlijk gewoon niet ontbreken op deze editie. “Hij was uiteindelijk de Belg die meerdere dagen in het geel reed en met de ploegentijdrit ook de enige Belgische etappewinnaar”, stelt Bart Timperman vast.

“Als na-Tourcriterium moet je toch proberen de beste Belg een ereronde te geven. Wel, hij krijgt er van ons 50. Graag ook een pluim voor ons financiële cel met Bert Verrezen en onze rennerscel met Erwin Vervecken, Peter Van Echelpoel en Philippe Mariën. Dat ze dit nog voor elkaar kregen is echt straffe kost.”

“We doen toppers zoals Colbrelli, Oss, Naesen en de andere toppers oneer aan, maar het klavertje 4 dat met de eerste 4 rugnummers zal rijden, is echt van een niveau waarmee Herentals zijn naam als dé wielerstad van Keizer Rik sterker dan ooit op de kaart zet.

Er zit echt wel heel schoon volk in de cabrio’s van VOLVO Van Houdt Kempen  op donderdag 2 augustus.” (pp) Foto's Photo News / Nnieuws.

Rij veilig naar Herentals Fietst-Feest met Taxi Jimmy Verwimp 24/24 service 0475 51 70 92.