Greg Van Avermaet, ritwinnaar in de Tour van dit jaar en vorig jaar, rijdt op donderdag 28 juli mee in het Boretti na-Tour criterium in Herentals.

“Het eerste contract dat getekend is, kan meteen tellen”, vindt voorzitter Charles Van de Wouwer. “Van Avermaet won dit jaar niet alleen meesterlijk een etappe, hij was ook de eerste Belg sinds lange tijd die een paar dagen in de gele trui mocht rijden. Wie weet wint hij in de laatste tourweek nog wel een etappe. Ik denk dat ik niet lieg als ik zeg dat daarmee een van de beste Belgische renners van zijn generatie in Herentals aan de start staat.”

Dubbele winst?

“Vergeet niet dat ‘Greg VA’ vorig jaar ons criterium won”, lacht mede-organisator Bart Timperman. “Wie weet kan dat andere renners overtuigen om ook mee te doen. Want bij ons winnen, brengt blijkbaar geluk in de volgende Tour. We wachten nog op een reactie van enkele andere toppers. Naast het eerdere bericht dat Fabian Cancellara omwille van Rio niet wenst mee te rijden, gooit Rio nog meer roet in onze plannen.

Voor het eerst in jaren zal de Belgische tricolore trui niet in Herentals te zien zijn. Alhoewel Philippe Gilbert nadrukkelijk sympathie heeft voor ons evenement, kiest hij er voor om geen criteriums te rijden in de aanloop naar Rio. Als we daarmee volgend jaar een medaillewinnaar aan de start hebben in de persoon van Philippe Gilbert, hebben we vrede met zijn afmelding.”

Op andere namen is het nog even wachten. “Er zijn een aantal renners concrete voorstellen gedaan”, vertelt voorzitter Charles Van de Wouwer. “Maar we wachten nog op handtekeningen. Ik ben er zeker van dat onze werkgroep renners (met Philippe Mariën en Erwin Vervecken) nog enkele mooie namen naar het Boretti na-Tourcriterium in Herentals zullen lokken. Wordt dus vervolgd.”

foto's: PhotoNews

sponsored by H-Estate Herentals