Nu heel wat evenementen wegens corona niet kunnen doorgaan blijven heel wat artiesten en cultuurliefhebbers op hun honger zitten. Daarom organiseert Grobbendonk elke donderdag van september een komische bubbelavond. Een gezellige avond waar de inwoners op een veilige manier kunnen genieten van standup comedy.

De cultuursector is hard getroffen door de coronacrisis. Sinds maanden kunnen artiesten het podium niet meer op en vallen alle geplande evenementen in het water. "We investeren met deze kleinschalige cultuuravonden in een sector die het zeer moeilijk heeft.

Niet alleen voor de artiesten maar ook voor de inwoners zijn deze bubbelavonden een belangrijke opkikker. De afgelopen maanden zijn voor iedereen zwaar geweest en de coronamoeheid neemt toe.

We willen toch wel eens onderstrepen wat wel mogelijk is en daar onze inwoners maximaal van laten genieten in alle veiligheid." Vertelt Marianne Verhaert, burgemeester van Grobbendonk (GiB).

De bubbelavonden zullen elke donderdag van september doorgaan waarbij een stand-up comedian het publiek zal entertainen.

"Het zal een gezellig maar veilig evenement worden. Bij goed weer staat het podium op het grasplein achter het gemeentehuis en bij regenweer verhuizen we naar het gemeenschapscentrum de Volle Vaart.

Daar is voldoende plaats om iedere bubbel zijn eigen plekje te geven. Voor de drank en hapjes mag iedereen trouwens zelf zijn frigobox meebrengen, dan kan iedereen veilig in zijn eigen bubbel blijven. Voor een sterk programma zorgen wij." Besluit Verhaert.

Zo staat op de eerste donderdag van september De Nonsens Alliantie op het programma.

Ook de volgende bekende namen zullen komen bubbelen in Grobbendonk: Koen Dewulf (10/9) Bas Birker (17/09) Bert Gabriëls (24/9).

De gemeente hoopt veel mensen te mogen ontvangen maar door de coronamaatregelen is er een maximum aantal plaatsen. Inschrijven is dus nodig en kan online vanaf dinsdag 25 augustus via https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=10471, een ticket kost €5.