U bent hier

Grobbendonk en Bouwel gaan voor traag verkeer? Infomoment Trage wegen

Grobbendonk
24.01.2020 - 10.28u
Door: Mark Jaspers

Grobbendonk gaat in samenwerking met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw aan de slag met de trage wegen in Grobbendonk en Bouwel. Heb je zin om aan de slag te gaan in je buurt met het bekijken van de trage wegen op ons terrein?

Of ken je mooie paadjes waarlangs je weer graag zou willen wandelen? Dan ben je meer dan welkom op ons infomoment op dinsdag 28 januari om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Boudewijnstraat 4, Grobbendonk.

Wat zijn trage wegen?

Trage wegen zijn verbindingen met een openbaar karakter, die voornamelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerd verkeer. Vaak zijn dit smalle doorsteekjes in de dorpskern, onverharde veldwegen of kronkelende bospaadjes.

Want op de fiets springen, een toertje joggen of de hond uitlaten wordt dubbel zo aangenaam langs autoluwe paadjes. Deze wegen vervullen bovendien een belangrijke rol als toegang- en doorgangsweg voor landbouwverkeer en worden veel gebruikt door jongeren als veilige fietsverbinding naar hun school of plaatselijke jeugdbeweging.

Om deze verbindingen te verbeteren kunnen we jullie hulp gebruiken! In een eerste stap is het noodzakelijk dat een bestaande inventaris trage wegen geactualiseerd wordt. Daar is heel wat inventarisatiewerk voor nodig waarbij de kaartgegevens moeten worden afgetoetst met de situatie op het terrein.

Bij de volgende stap worden alle knelpunten en potenties, samen met alle geïnteresseerde burgers, in kaart gebracht. Dit resulteert dan in een trage wegenplan waarmee wij als gemeente aan de slag kunnen gaan om in de toekomst een aantal trage wegen te verbeteren of beter toegankelijk te maken.

Wil je er graag bij zijn op ons infomoment? Kan je er niet bij zijn maar ben je wel benieuwd naar de trage wegen bij jou in de buurt?

Neem in beide gevallen dan even contact op met Charlotte Corthals

Charlotte Corthals (Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete vzw)
tel. 014 85 25 14 - charlotte.corthals@rlkgn.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto