Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grobbendonk krijgt nieuw wandelpad van centrum naar Kasteelhoeve : Ridderpad

Marianne Verhaert

De gemeente Grobbendonk gaat een prachtig wandelpad ontwikkelen vanuit het centrum naar de historische locatie : al jarenlang was er vraag naar een trage verbinding langs de Kleine Nete tot aan de Kasteelhoeve.

Het wandelpad zal langs de Kleine Nete lopen en zal een unieke manier bieden om de prachtige natuur en waterlopen van de gemeente te verkennen.

Echter, grote delen van de dijk zijn in privaat bezit en daarom was het tot op heden onmogelijk om dit te realiseren. Door onderhandelingen met sommige eigenaars en een alternatieve toegang uit te werken in samenspraak met een nieuwe eigenaar, heeft de gemeente Grobbendonk een doorbraak bereikt en kan het nu aankondigen dat er een prachtig wandelpad zal komen van het centrum naar de Kasteelhoeve.

“Het wandelpad zal niet alleen dienen als prachtige verbinding tussen het centrum en de Kasteelhoeve, maar ook als een manier om het historisch verhaal van de gemeente te vertellen aan jong en oud. Momenteel loopt er een prijsvraag voor belevingselementen en een avontuurlijke wandelbrug die zorgen voor de nodige avonturen langs het pad“, vertelt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

De gemeente Grobbendonk is vastbesloten om van dit project een unieke en onvergetelijke ervaring te maken voor alle wandelaars.

Grobbendonk heeft het geluk dat het een uitgebreid blauwgroen netwerk heeft met verschillende waterlopen, natuur en landbouw, en met dit nieuwe wandelpad zet de gemeente deze troeven op de kaart.

“We mogen best trots zijn op onze prachtige gemeente. En dat wordt ook in dit project erkend door onze partners die de nodige subsidies voorzien. Zonder hen was het niet mogelijk om dit belevingspad te realiseren en  op deze manier te ontwikkelen.

Toerisme Kempen en Toerisme Vlaanderen ondersteunen ons financieel en met raad en daad. Daarnaast kunnen we ook rekenen op de inhoudelijke ondersteuning van onze intergemeentelijke erfgoeddienst en de VLM en VMM. ”

De gemeente wil haar blik ambitieus en ruim zetten. "Door te investeren in deze wandelverbinding realiseren we niet alleen onze eigen doelstellingen, maar ook die van onze partners" zegt Marianne Verhaert, burgemeester.

"We willen expliciet inzetten op de Vlaanderen Natuurlijk verhaallijn van Toerisme Vlaanderen en het Kempen gevoel uitdragen. De Kasteelhoeve is een knooppunt in de regio, waar veel wandelroutes samen komen, Tegelijk is het nog een stukje authentieke rust en historisch verleden dat je daar terug kan vinden. Zowel bezoekers als onze eigen recreanten zijn er welkom" 

“Wij zijn erg enthousiast over dit nieuwe wandelpad en kunnen niet wachten om het aan iedereen te presenteren. Het wandelpad zal niet alleen dienen als een manier om van het centrum naar de Kasteelhoeve te komen, maar ook als een prachtige manier om dit prachtig gebied en historiek van Grobbendonk te verkennen”, besluit burgemeester Verhaert.

'We kunnen al uitkijken naar de opening van het wandelpad. Dit is voorzien in het najaar van dit jaar", vult Johan Verhaegen (schepen GiB) verder aan. 

Marianne Verhaert

Deel dit artikel