U bent hier

Grobbendonk krijgt subsidie in kader van Lokale Energieprojecten

Grobbendonk
31.07.2019 - 09.14u
Door: Mark Jaspers

Het Vlaams Energieagentschap heeft de steun voor een eerste reeks lokale energieprojecten goedgekeurd. 98 gemeenten ontvangen steun voor hun ingediende energieproject. Voor Grobbendonk werd een subsidie van €22.250 voor de aankoop van 2 zero-emission voortuigen goedgekeurd.

Van 11 maart tot en met 30 april dienden 130 Vlaamse steden en gemeenten steunaanvragen in voor één of meerdere energieprojecten. Het Vlaams Energieagentschap (VEA) heeft nu twee reeksen van projecten beoordeeld en goedgekeurd. 98 gemeenten kunnen straks aan de slag om hun ingediende project uit te voeren, goed voor 2,6 miljoen euro.

Ook Grobbendonk diende twee projecten in. Met de aankoop van zero-emission voertuigen wilt de gemeente het goede voorbeeld geven en werken aan een duurzamere gemeente.

"De goedkeuring is een extra stimulans om onze vloot gemeentevoertuigen te verduurzamen. Want we willen ons verouderd voertuigenpark omvormen tot een klimaatvriendelijker alternatief. Met de susbdie van €22.250 kunnen we alvast 2 zero-emission voertuigen aankopen."

Volgens burgemeester Marianne Verhaert betekent de investering een besparing op lange termijn voor de gemeente. "De aankoop is niet enkel een vervanging van oude en vervuilende voertuigen, het betekent ook een besparing voor de gemeente in onderhoud en verbruik. Alle inwoners genieten ook mee van de vergroening van de gemeente."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto