'Deze wedstrijd stond met stip aangeduid in het lijstje van de trainer om te winnen, de 3 punten pakken in Grobbendonk was enorm belangrijk om de voeling met de top niet te verliezen.

De Noka-boys hadden dit heel goed begrepen en gingen voortvarend van start. De eerste 5 minuten sprokkelen de bezoekers al meerdere kansen bij mekaar, het vertrouwen is groot... Doch er zijn amper 7 minuten gespeeld als Nick Tamblé met 2 voeten vooruit wordt getackled ...en noodgedwongen naar de kant moet met een geblesseerde enkel. Bert Van Hove komt hem in de 10e min. vervangen... Noordstar blijft het laken naar zich toe trekken en gaat verder op zoek naar de openingstreffer. Niels Caers met een pegel richting Grobbendonks doel...doelman De Beuckeleer kan de bal weg boksen, doch de rebound wordt binnen gekopt door Jeffrey Willems : 0-1 en meer dan verdiend.

Noordstar speelt de eerste helft met de wind in de rug en wil maar al te graag de voorsprong verder uitdiepen. Grobbendonk trekt geregeld aan de noodrem om dit te voorkomen en krijgt hiervoor terecht enkele gele kaarten onder de neus geduwd. Bij de rust is het nog steeds 0-1...de enkel van Nick wordt door kiné Christa Vanberghen nog eens degelijk onder de loep genomen...dat ziet er niet goed uit !

Teleurstellende 2e helft

De 2e helft is teleurstellend, Noordstar laat zich helemaal meeslepen in het slordig spel van de thuisploeg. Bij Grobbendonk spelen ze dan nog vaak hard op de man en in de 65' min. verliezen we zo onze 2e speler, wanneer Pieter-Jan Hendrickx een trap op zijn voet krijgt en eveneens geblesseerd het veld moet verlaten. Het grote gat in zijn kous op de plaats van de trap, spreekt voor zich...

De organisatie is weg geëbd bij Noordstar en in de 75' min. volgt de koude douche...Jacobs hangt de bordjes in evenwicht : 1-1. Vanop de reservebank worden onze jongens aangemoedigd om er vol voor te gaan, Niels Caers kan nog eens op snelheid in de grote rechthoek duiken en wordt daar dan foutief afgestopt : penalty.

De ervaren Tom T' Seyen ontloopt zijn verantwoordelijkheid niet en trapt ijzig koel binnen : 1-2. Yannick Scheerens verzuimt even later om de wedstrijd helemaal te beslissen wanneer hij alleen voor de Grobbendonkse goalie komt en over besluit.

Ook al probeert men bij de thuisploeg nog met man en macht de scheidsrechter te beïnvloeden, het blijft 1-2 en de 3 punten gaan mee naar Noordstar. De overwinning is binnen en al zal er geen schoonheidsprijs voor uitgedeeld worden, de fel begeerde zege kan niet meer worden ontnomen. Doorspoelen en op naar volgende week voor de thuiswedstrijd tegen Pulderbos...

Noordstar speelde met : Jens Henderickx, Jo Meir, Tom T' Seyen, Peter Engels, Bert Tamblé, Nick Tamblé, Thijs Lambaerts, Pieter-Jan Hendrickx, Yannick Scheerens, Niels Caers, Jeffrey Willems, Bert Van Hove, Hannes De Krock, Giliam Spruyt en Davy Van Bael

verslag: Carina Luyten/noordstar/nnieuws.be

foto's: Annick Van den Bruel/noordstar/nnieuws.be