Het OCMW en het gemeentebestuur van Grobbendonk hebben goed nieuws voor de G-sporters in Grobbendonk. Het vroegere terrein met kantine en kleedkamers van Eisterlee Sport werd in erfpacht gegeven aan de G-voetbalclub van KFC Grobbendonk.

Maandag beslist het OCMW hoe het een en ander moet aangepakt worden.

Het bestuur van de G-voetbalclub wil de kantine en de kleedkamers op de terreinen nu afbreken en er nieuwe installaties bouwen.

Het vroegere terrein van Eisterlee Sport wordt omgevormd tot een multifunctioneel terrein waar naast G-voetbal ook andere G-sporten mogelijk moeten zijn. Het aangrenzende bos wordt toegankelijk gemaakt.

Erfpacht tot 2082

De G-voetbalclub kreeg het terrein in erfpacht en mag er tot in 2082 over beschikken. Voorzitter Roel Van Hauwe en ondervoorzitter Johan Verbist kunnen amper wachten tot ze van het OCMW groen licht krijgen om de kantine en kleedkamers af te breken. De club krijgt daarbij hulp van het OCMW, het gemeentebestuur en het G-fonds van de provincie Antwerpen.

Roel Van Hauwe: "Nu spelen de G-voetballers hun thuiswedstrijden voor de wedstrijden van het eerste elftal van KFC Grobbendonk. Dat geeft soms problemen bij het gebruik en de toegang tot de kleedkamers. Die problemen zijn binnenkort achter de rug."

Voetballegende Piet Den Boer, ambassadeur van het G-voetbal, kan het initiatief van het OCMW, het gemeentebestuur en de G-voetbalclub KFC Grobbendonk alleen maar toejuichen. Een deel van de opbrengst van de verkoop van zijn boek 'Sporthelden met een beperking', gaat trouwens naar de G-voetbalclub van Grobbendonk.