U bent hier

Grobbendonkse jongeren tekenen mee aan nieuw skatepark

Grobbendonk
03.04.2021 - 17.22u
Door: Mark Jaspers

De coronacrisis heeft de noodzaak aan publieke buitenruimten meer dan ooit kenbaar gemaakt. Naar aanleiding hiervan besliste het lokaal bestuur Grobbendonk om haar skatepark naast de Volle Vaart volledig te hertekenen.

"Onze jongeren moeten een plaats hebben in de gemeente waar ze zich thuis voelen en het skatepark is daarvoor de geschikte locatie. We willen ons skatepark nu toegankelijker maken voor alle skaters, zowel gevorderden als beginners.

En daarvoor is een nieuwe inrichting van het skatepark nodig want de ramp die er vandaag staat is niet geschikt voor beginnende skaters ", aldus burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

En daarvoor doet de gemeente beroep op de jongeren. "Skaters kunnen ons helpen bij het ontwerp van het nieuwe park en mogen hun ideeën uittekenen en bezorgen aan het team Vrije Tijd.

Om inspiratie op te doen zal tijdens de paasvakantie het bestaande skatepark uitgebreid worden met extra skatetoestellen die de gemeente huurt. De vijf beste ontwerpers zullen vervolgens uitgenodigd worden om het definitieve skatepark mee vorm te geven", sluit schepen van jeugd Brent Wouters (GiB) aan.

De nieuwe toestellen op het skatepark zijn niet enkel ter inspiratie van de ontwerpers maar ook om alle jongeren uit Grobbendonk deze vakantie een uitlaatklep in de buitenlucht te bezorgen. Iets om naar uit te kijken, al vraagt de gemeente wel om ook op het skateterrein de corona-maatregelen na te leven.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto