Een top job vinden op café, dat wil toch iedereen? Vanuit dat motto heeft de KMO Kerkstoel uit Herentals besloten om op 21 en 26 februari tussen 12u en 18u een eigen Pop Up Jobcafé te bouwen. Hier is geen korrel zout nodig, aangezien ze effectief een bruine kroeg gaan bouwen aan de ingang van hun fabriek.

De bedoeling is duidelijk: potentiële nieuwe collega's worden door de huidige medewerkers van Kerkstoel getrakteerd op een drankje. Geen recruiters, geen papierwerk, maar een oprechte ontmoeting tussen werkgever en werkzoekende om te zien of er een professionele klik is.

Leer de persoon achter het CV kennen

Veel mensen denken dat het vandaag vechten is om talent binnen te halen. Maar bij Kerkstoel willen ze niet zomaar eender welk talent, maar om talent dat bij het bedrijf past. Talent dat matcht met de bedrijfscultuur.

Om dat talent te vinden, moet je niet kijken naar een CV, maar naar attitude en persoonlijkheid. Precies daarom zet Kerkstoel een bruin café aan de ingang van hun gloednieuwe fabriek. En niet zomaar één! Want je krijgt de belangrijkste informatie van de huidige medewerkers van Kerkstoel zelf.

Zij gaan twee dagen mee op café zitten, om gesprekken aan te gaan met de kandidaten ter plekke. Tussen pot en pint en rond een pietjesbak of vogelenpik kan dan uiteindelijk aangevoeld worden of een talentvolle kandidaat effectief binnen het bedrijf past.

Neem vrienden en kennissen mee

De medewerkers worden gemotiveerd om in hun eigen kringen mensen uit te nodigen die ze als nieuwe collega's willen zien. Maar ook de nabije omgeving is geactiveerd. In een straal van 20 km rond de fabriek zijn heel wat uitnodigingen te zien in de vorm van posters en bierkaartjes. Het beloven twee mooie, leuke dagen te worden in Herentals! En te denken dat mensen HR als een traditionele sector zien.