De OCMW-secretaris van Grobbendonk mag niet langer thuis zitten met behoud van wedde. Die regeling had de OCMW-raad vorig jaar uitgewerkt. Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) heeft die beslissing geschorst.

Met de dienstvrijstelling voor de secretaris hoopte het lokale bestuur de rust te doen terugkeren binnen het OCMW, nadat de relatie tussen de secretaris en het personeel compleet verziekt was.

Maar minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) oordeelde eerder deze week dat het toekennen van een permanente dienstvrijstelling tot aan het pensioen gewoon niet mogelijk is voor OCMW-personeel.

"Het OCMW kon de gecontesteerde dienstvrijstelling bijgevolg niet toekennen", oordeelt Homans. De minister volgt hiermee de visie van gouverneur Berx.

De bal ligt nu opnieuw in het kamp van de OCMW-raad. "We blijven zoeken naar de allerbeste oplossing voor de werking van het OCMW", reageert OCMW-voorzitster Anne Appeltans-Janssen. Of de secretaris nog terugkeert naar de werkplek en in welke functie, zal de toekomst moeten uitwijzen."

Wordt vervolgd.  (pp)