Tettenpret. 'Het overkwam me een goed jaar geleden. Jong, vrouw, moeder & kanker. In de borst. Wat na de diagnose volgde was brutaal en genadeloos', zegt Evy Vandenbril.

'De achterban. Ik leerde dat je kanker an sich wel alleen draagt maar met een beetje geluk heb je mensen om je heen die jou doorheen je ziekte dragen. Niet gemakkelijk.

Want de ziekte heeft invloed op iedereen rondom je en zet bij iedereen een reeks emoties in gang. Dan heb je natuurlijk ook de medische ondersteuning: noodzakelijk, precies, gefocust op jouw lichaam en uiterst professioneel maar het blijft... koeler.

En dan zijn er verenigingen: groepen van experten, niet door een medische achtergrond maar wel door keiharde ervaring, die hun deur en hart voor je open zetten. "Toe maar, vertel ons je verhaal. We begrijpen je."

En zo is dat: gedeelde smart en zo. Borstkanker Kempen is zo'n kleine vereniging; een groepje vrouwen dat zich ontfermt over lotgenoten van alle leeftijden in onze regio.

Prachtig, toch! En noodzakelijk.  Helaas is het voor hen ploeteren om hun mooie werk voor talloze vrouwen verder te kunnen zetten. Tettenpret voor Borstkanker Kempen. Nu overkomt me dit: jong, vrouw, moeder, onderneemster & herstellende van kanker.

Ik begin elke dag aan een nieuwe dag met moed en hoop en klauw mijn weg voorzichtig terug in de maatschappij. Soms werkt mijn lichaam mee, soms zegt het foert.

Mijn ziekte en de gevolgen ervan leverden leed op maar ook lef, leven en heel veel liefde: liefde van mijn familie & vrienden, maar ook van Borstkanker Kempen en als kers op de taart, van deze mede-onderneemsters uit Grobbendonk.

Ik vertelde hen mijn verhaal en dat van Borstkanker Kempen en in no time vormden we met zes pittige dames "Tettenpret" en begonnen we aan het ontwerpen van een mooi pakketje dat verkocht zal worden ten voordele van Borstkanker Kempen.

Grobbendonkse onderneemsters creëren Koesterdoos

'Het begon met een tasje thee. Ik vroeg Veerle Verhulst, theesommelier voor A Volonthée, of ze een thee kon samenstellen met kurkuma wat de pijn in mijn gewrichten zou verzachten.

"We maken een tietenthee!", grapten we. Maar er kriebelde iets en we voelden dat misschien wel meer mensen gebaat zouden kunnen zijn bij zulk een bakje troost.

"Misschien kunnen we een troostpakketje maken", stelde ik voorzichtig voor. De reactie was hartverwarmend en de Koesterdoos is het resultaat. Veerle creëerde Boezemliefde: een hartverwarmende thee die deugd doet aan iedereen die even mild wil zijn voor zichzelf.

Bij thee hoort honing dus we schakelden Tine Van Soom van Beezy Compagnie in voor een potje (ver)Troetelhoning.

Sterktecoach An Truyens neemt je mee op pad langs de Nete en brengt je tijdens de wandeling weer in contact met je sterke kant. Eva Van den Bosch zorgde voor zachte, natuurlijke douchegel uit haar Alperij en Kathleen Demeyer, oftewel creatief wonder Merrit Mentha, maakte Kleine Gelukjes om de Koesterdoos op te vrolijken. En ik?

Ik trakteer in mijn aap normaal op een bakje troost, een stukje zoet en een warme babbel. Het doel Is de Koesterdoos dan enkel voor borstkankerpatiënten? Absoluut niet.

Immers, iedereen verdient een moment van zelfliefde. Je kan de doos kopen om iemand een hart onder de riem te steken maar ook heerlijk voor jezelf of om cadeau te geven aan mama, aan de jarige, aan wie je het ook maar gunt. De opbrengst van de Koesterdozen schenken wij aan Borstkanker Kempen.

Voor één doos betaal je €20 - je krijgt er een hoop liefde en dankbaarheid voor terug. De dozen zijn verkrijgbaar vanaf 1 mei in onze winkels en online. Op https://www.mademoisellelunettes.be/ontboezemingen/ vind je een overzicht van de verkooppunten. Dank!', besluit Evy Vandenbril.

De Koesterdoos is ook verkrijgbaar vanaf 1 mei in de volgende verkooppunten:

aap normaal, Astridplein 36a - Grobbendonk;  Alperij, Astridplein 40 Grobbendonk; Ecomat, Ringlaan 42 Zandhoven; Anabelle, Steenbergstraat 28  Grobbendonk - en online via A Volonthée webshop en Merrit Mentha.