Vanaf woensdagavond 4 september kan je op Een het programma Bye Bye Mama, een reportagereeks over de wereldreis van Yves De Bruyne en Daan Van Baelen uit Grobbendonk, bekijken.

Beide vrienden vetrokken vorig jaar op wereldreis en ze kregen bij hun vertrek van hun familie en vrienden enkele opdrachten mee.  Ze reisden, zonder echte voorbereiding, in acht maanden door acht landen: Nieuw-Zeeland, Australië, Indonesië, Myanmar, Cambodja, Vietnam, Laos en Thailand.

Ze filmden hun wedervaren en mochten er een tv-programma mee maken.  Woensdagavond zie je hoe ze naar Nieuw-Zeeland vertrekken.

 
Eerste aflevering Bye bye Mama vanavond in jeugdhuis Lido Grobbendonk
Het reisavontuur van Daan en Yves uit Grobbendonk is vanaf vanavond 22.30 uur te zien op één. Iedereen is vanaf 21.00 uur welkom om de eerste aflevering te komen bekijken in jeugdhuis Lido (Vaartkom 6, Grobbendonk), samen met Daan, Yves en al hun vrienden, waaronder Bartel Van Riet.
Daan en Yves, twee boezemvrienden uit Grobbendonk en in de fleur van hun leven, hebben een plan. Nog voor ze een lief, kinderen en een huis hebben willen ze de wereld verkennen. Ze kappen met hun job en plannen een reis: acht landen in acht maanden! Ze geven een afscheidsfeestje voor vrienden en familie en ze krijgen van hen een hoop hallucinante opdrachten mee die ze moeten uitvoeren tijdens hun reis. Gaande van ‘eet een kloppend slangenhart’ over ‘haal een snelheid van 80km/u zonder motorische aandrijving’ tot ‘draai een videoclip voor een Aziatische metalband’.
Met deze opdrachten in het achterhoofd beginnen ze aan hun avontuur. Echte planners zijn Daan en Yves niet. Buiten een aantal vluchten staat er niets vast. Geen concrete reisroute, geen geplande gebeurtenissen. Enkel het plan om in 8 maanden door 8 landen te trekken. Zonder enige voorbereiding zijn het uiteindelijk deze landen geworden: Nieuw-Zeeland, Australië, Indonesië, Myanmar, Cambodia, Vietnam, Laos en Thailand.
Hun dagboek, reisverhaal en het ongecensureerde beeldmateriaal van hun avontuur, krijgt de kijker binnenkort te zien op één. Een avontuur waarvoor Daan en Yves vooral afscheid moeten nemen van hun twee grootste fans, hun steun en toeverlaat, de mama’s.
Naast de culturen van de verschillende landen zoomt het programma ook in op het leven van de avontuurlijke backpacker. In ‘Bye Bye Mama’ gaan ze voor een alternatieve manier van reizen. Niet gericht op comfort en luxe, maar op avontuur en budgetvriendelijkheid. Met de nodige humor en ironie trekken Daan en Yves door 8 landen en voeren ze de opdrachten van vrienden en familie uit. En dit alles zonder hun mama …
‘Bye Bye Mama’ is pure infotainment. De Grobbendonkse jongens maken zich sterk dat veel jongeren hetzelfde kunnen doen en ze willen een bron van inspiratie zijn.