U bent hier

Grobbendonkseweg enkelrichting tot het einde van jaar

Grobbendonk | Kempen regio | Nijlen regio
20.10.2021 - 14.56u
Door: Herman Gezelle

Veilig, afgeschermd dubbelrichting fietspad en geen enkelrichting meer in Heuvelstraat Nijlen. 

Omdat de slagboom op de grens van Nijlen met Grobbendonk vaak wordt stuk gereden, gingen lokale besturen Grobbendonk en Nijlen op zoek naar een andere oplossing om de verkeersveiligheid in de Grobbendonkseweg te garanderen.

De oplossing is het invoeren van enkelrichting in bijna de hele Grobbendonkseweg, vanaf maandag 25 oktober.

Hoe mag je rijden?

Vanaf de Heuvelstraat is er enkel verkeer toegelaten in de rijrichting naar Nijlen toe. De parking van supermarkt Aldi is nog wel bereikbaar vanaf de Bouwelsesteenweg. De enkelrichting begint pas net daar voorbij. In de Heuvelstraat verdwijnt vanaf 25 oktober de huidige enkelrichting.

Bereikbaarheid via de zijstraten

Via de zijstraten van de Bouwelsesteenweg blijven de Grobbendonkseweg en de zijstraten die niet grenzen aan de Bouwelsesteenweg vlot bereikbaar voor bewoners en bezoekers. Dit zal het geval zijn tot de afronding van de werken voor de aanleg van een fietspad op grondgebied van Grobbendonk. Dit is voorzien tegen de zomer van 2022.

Veilig fietspad en snelheidsbeperking

Voor de fietsers komt er een dubbelrichting fietspad langs de linkerzijde komende van Grobbendonk, afgeschermd van het autoverkeer. Daarnaast is de snelheid beperkt tot 30km/u. Hierop zal toezicht gebeuren door de politie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto