Raadslid voor Groen, Lieve Snauwaert brengt 3 punten op de agenda van de laatste gemeenteraad in 2017, 19 december.

Statiegeld

Er is een Statiegeldalliantie waar Nederlandse en Belgische verenigingen kunnen bij aansluiten om een signaal te geven aan de verantwoordelijke ministers om statiegeld snel in te voeren. Onderzoek geeft aan dat ruim 40% van het zwerfvuil kan verminderd worden als er statiegeld ingevoerd wordt voor plastiek flessen en blikjes. Wij leggen dit ter stemming voor.

Motie voor afschaffing kernwapens

De ex-burgemeester van Herentals, Jan Peeters, heeft zich in 2006 aangesloten bij de vereniging "Burgemeesters voor Vrede". Die werd in 1982 gesticht door de burgemeester van Hiroshima. De basisgedachte van de organisatie is dat burgers van steden steeds de eerste slachtoffers zijn van nucleaire aanvallen. Mayors for Peace probeert daarom zo veel mogelijk burgemeesters te verenigen. De belangrijkste doelstelling is de afschaffing van alle kernwapens tegen 2020. Het is een initiatief van de stad Ieper. Wij leggen de motie ter stemming voor

Beroepsprocedure bio-legkippenstal Hulzen – Watervoort

Waarom er 3,5ha bos moet gekapt worden om de kippen vrije loop te geven, wetgeving is stroef en onlogisch

De gezondheidsrisico's zijn niet min, het schepencollege houdt geen rekening met de resultaten van de recentste onderzoeken die aantonen dat er groot risico is op longontstekingen voor uitbater en omwonenden ten gevolge van fijn stof en endotoxinen.'  (pb)