Van hobbelige kasseien naar fietscomfort?

Groen Herentals heropent dinsdagavond op de gemeenteraad van Herentals het dossier van de 'kapotte kasseien'.

Lieve Snauwaert: "Het kasseiendossier van het voorbije decennium is te lang stil gevallen. Groen Herentals vraagt zich af hoe ver het staat met het gerechtelijk dossier in de zoektocht naar verantwoordelijken voor de dubbele her aanleg van de kasseien in het centrum van Herentals in de vorige legislatuur 2006 – 2012. Blijft het geschatte bedrag van de schadevergoeding 500.000 EUR?"

Fietscomfortstrook

Maar de Herentalse Groenen denken al verder. Zo vragen ze een Fietscomfortstrook.

Snauwaert: "Wij zijn trots dat deze gemeenteraad ons voorstel om het “Charter voor een Sterk fietsbeleid te tekenen. Dit Charter geeft kansen tot engagement om het fietsen te stimuleren, veilig en comfortabel te maken. Veel fietsers snakken naar meer fietscomfort…vooral op de kasseien in Herentals. Ons voorstel: een inspraakvergadering.

Wij stellen voor om “fietscomfortstroken” aan te leggen van de Bovenpoort tot aan de Augustijnenlaan, Zandstraat en Kerkstraat, telkens langs beide zijden van min 1 m breed. Hier zijn voorbeelden van in de deelgemeenten van de stad Brugge. Ook in Mechelen en Antwerpen zijn voorbeelden te vinden. Wij hopen dat het stadsbestuur hierrond een voorstel uitwerkt en dit in de begroting kan voorzien en het budget van de recuperatie van de heraanleg van de kasseien hiervoor wil reserveren, snellere uitvoering is nog beter."