Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groen Herentals heeft nieuwe secretaris : Lieve Snauwaert

Groen Herentals

"Al is die niet helemaal ‘nieuw’, want Lieve Snauwaert vervulde die taak al eens eerder in de periode 2010-2018", zegt Hans Van den Eynden, lokale voorzitter.  "Zo’n vijf jaar nadat het lokale bestuur besloot om de ‘volgende’ generatie een kans te geven, is Lieve weer helemaal terug van nooit helemaal weggeweest.

Want haar engagement heeft nooit getaand. Sinds ze in 1993 als rasechte Knokse boerendochter in Herentals neerstreek om er mee WZC Bremdael op te richten, was ze achter en voor de schermen actief bij Groen Plus (als penningmeester), in het nationale partijbestuur van Groen (waar ze de senioren vertegenwoordigt) en bij Grootouders voor het Klimaat (letterlijk, want haar 3 kinderen schonken haar maar liefst 9 kleinkinderen).

Ze zet zich ook in voor Alegria Turnhout en Herentals dat een helpende hand reikt aan kankerpatiënten en voor vzw Dertiende Ster (helpt kinderen in Ethiopië) waarvoor ze jaarlijks een gesmaakte wijnproeverij organiseert.

Tussendoor, van 2013 tot 2019, was ze in Herentals ook gemeenteraadslid voor Groen.

“Meebouwen aan een rechtvaardige politiek”, zo luidt haar motto. Verantwoord gebruik van open ruimte, mobiliteit, zorg en natuurlijk het klimaat zijn de thema’s waar ze met plezier haar schouders onder zet.

Groen Herentals kan de komende verkiezingsperiode dus met vertrouwen tegemoet zien, want aan de secretariaatsknoppen zit een vrouw met de nodige ervaring om de campagne in goede banen te leiden."

Groen Herentals

Deel dit artikel