Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groen Herentals nieuwjaarsreceptie : SOS Poederkot wint Groene Sjaal

Groen Herentals
Groen Herentals hield zondagochtend haar gezellige nieuwjaarsreceptie in kasteel Le Paige.  SOS Poederkot won de Groene Sjaal.
 
"SOS Poederkot is een groep geëngageerde bewoners van de wijk Wuytsbergen", zegt lokale Groen-voorzittere Hans Van den Eynden.
 
"In deze wijk zijn er plannen voor 900 wooneenheden waardoor het groene, rustige karakter van de wijk dreigt te verdwijnen.
 
Het meest in het oog springende is het zogenaamde Poederkotbos waarnaar de actiegroep genoemd is. Dit bos is momenteel een stadsbos en cruciaal voor de gezondheid van mens en natuur. Door de klimaatverandering worden bossen als dit, alleen maar belangrijker.
SOS Poederkot strijdt voor het behoud van de waardevolle natuur en de gezonde, aangename leefomgeving .
 
Ze doen dit door de buurtbewoners, belanggroepen en overheidsdiensten correct te informeren en sterk onderbouwde bezwaarschriften op te stellen. Tot op heden met succes. Daarom is deze nominatie niet meer dan verdiend."
 

Hans Van den Eynden : "Groen = meer de mensen van de daad dan van het woord"

"Waarschijnlijk zijn leden van Groen meer de mensen van de daad dan van het woord", vervolgt de Groen-voorzitter.    "Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we de komende maanden ons woord en onze stem niet zullen laten horen.

Onze Kempische lijsttrekster voor Vlaanderen is Kim Buyst.

2024 kondigt zich aan als een belangrijk politiek jaar. Een jaar vol van verkiezingen. Sociale verkiezingen, Vlaamse, Europese, Federale en tot slot Provinciale en Gemeentelijke verkiezingen. De kiezer wordt op de proef gesteld.

Het wordt een druk maar ook boeiend jaar waarin wij als Groenen hoopvol en met veel durf en goesting de verkiezingen kleur zullen geven.

De Groenen vinden in ieder geval dat niets doen geen optie is. Ik wens jullie alvast veel knuffels en humor in 2024."

Groen Herentals voorzitter Hans

Groen Herentals voorzitter Hans

Groen Herentals

Groen Herentals

Groen Herentals

Groen Herentals

Groen Herentals

Groen Herentals

Groen Herentals

Groen Herentals

Groen Herentals

Deel dit artikel