De kogel is door de kerk. Zondag maakt Groen Herentals het team bekend dat de lijst  gaat trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat zal gebeuren tijdens hun nieuwjaarsreceptie in de Lakenhal op de Grote Markt.

Voorzitter Tobias Daneels : 'De verkiezingslijst van Groen Herentals wordt ontegensprekelijk een mix van jong en ervaren met mensen die verspreid wonen over heel Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. De bedoeling is om de komende jaren van onze mooie stad een nog leukere plek te maken om in te wonen. De focus is duidelijk: Beter en veiliger verkeer, aandacht voor groene ruimte en een betere zorg voor de Herentalsenaren die het nodig hebben.'

Groene Sjaal

'Daarnaast reiken we naar goeie gewoonte de Groene Sjaal uit voor een vereniging of groep mensen die in 2017 het verschil gemaakt hebben.

● De Boekerij : Een burgerinitiatief in De Molekens. Zij openden in de oude bibliotheek een ontmoetingscentrum voor jong en oud.

● Ernest Claesstraat : Zij maken van hun leuke straat een echte leefstraat. Daar kunnen de inwoners samen feesten en de kinderen samen spelen. En ze komen binnenkort ook met een boek over hun straat.

● School (W)Onderwijs : De leerlingen van (W)Onderwijs toonden zich van hun meest geëngageerde kant met een ecotuin voor de bijtjes.

Tenslotte komt Vlaams parlementslid voor Groen Imade Annouri de gasten toespreken met z'n visie over de toekomst en een extra large portie positivisme.

Praktisch : zondag 21 januari - Lakenhal, Grote Markt in Herentals - start om 11 uur.