'De Herentalse groenen zijn al jaren voortrekkers van Groen in de Kempen. Dat blijkt ook uit de lijstvorming voor de verkiezingen in mei. Niet 1 of 2, maar 3 Herentalsenaren staan op een verkiezingslijst.

Hans Van den Eynden staat op de 23e effectieve plaats van de Vlaamse lijst.
Lieve Snauwaert neemt de 16e effectieve plaats van de federale lijst voor haar rekening, en Christiaan Mertens vinden we terug op de opvolgersplaats van de federale lijst.

Samen zullen we campagne voeren in Herentals, Westerlo, Olen, Herenthout, Grobbendonk en Vorselaar, zodat de Groene Kempen ook vertegenwoordigd zijn in het Parlement!

Hans Van den Eynden (37 j.) is burgerlijk ingenieur computerwetenschappen van opleiding en werkt bij KBC aan innovatie, strategie, digitalisering en de bedrijfscultuur. Hans zetelde 4 jaar in de gemeenteraad en 4 jaar in de OCMW-raad, en is momenteel voorzitter van Groen Herentals.

"Ik werd politiek actief toen ik mee actie voerde voor een betere treinverbinding tussen de Kempen en Brussel. Ongeveer 12 jaar later is dat nog steeds een heikel thema.

Een performant en kwaliteitsvol openbaar vervoer is cruciaal in de strijd voor goede luchtkwaliteit en een ambitieus klimaatbeleid, maar ook voor de economie."
Als fervent loper, fietser, wandelaar en natuurliefhebber weet Hans hoe belangrijk groene, open ruimte is voor een goede levenskwaliteit van mens, dier en natuur.

"Dat behouden, de ruimtes verbinden en liefst nog uitbouwen, zijn zeer belangrijke strijdpunten. Een leefomgeving waar kinderen zich kunnen uitleven en ontplooien en waar stappers en trapper centraal staan, is voor iedereen goed om in te wonen en ontspannen."

Christiaan Mertens (56j .) is maatschappelijk werker en criminoloog. Hij werkt bijna 30 jaar bij CM (Christelijke Mutualiteit) en is vanuit zijn job en als lector vertrouwd met welzijn en gezondheidszorg.

Hij is zeer actief als vakbondsmilitant (ACV) en vindt sociaal overleg nog steeds belangrijk en de beste garantie voor welvaart.

"Het versterken van de sociale zekerheid en de verdere uitbouw van een hedendaagse en betaalbare gezondheidszorg zijn thema's die voor mij belangrijk zijn. Armoede en klimaatvraagstukken dienen nu allebei aangepakt te worden."

Hij engageert zich binnen verschillende sociale organisaties en gelooft sterk in de kracht van solidariteit, het vrijwillig engagement van mensen en het ontmoeten van mensen.

"Als gebruiker van het openbaar vervoer droom ik van een aangename stationsbuurt vol leven en bedrijvigheid, met aandacht voor een sterkere en betere uitbouw van het openbaar vervoer in de Kempen ten dienste van zwakke weggebruikers en pendelaars. Als fietser ijver ik voor meer fietspaden en veilig fietsverkeer voor kinderen en schoolgaande jongeren."

Het levenswerk van Lieve Snauwaert (69 j.) ligt in de zorgsector. Ze stond aan de wieg van het WZC Bremdael in Herentals. Lieve zetelde de voorbije 6 jaren in de Herentalse gemeenteraad.

"Als moeke van drie kinderen en negen kleinkinderen bekijk ik de politieke thema's op lange termijn, vooral het goede gebruik van de open ruimte, mobiliteit en zorg."
Lieve heeft een brede waaier aan engagementen als vrijwilliger.

In het partijbestuur van Groen vertegenwoordigt ze GroenPlus. Ze tracht ook de jeugd te motiveren als Grootouder voor het Klimaat. Voor Alegria Turnhout en Herentals is ze relaxatietherapeut voor mensen met kanker. "Verder ben ik actief bij vzw Dertiende Ster die kinderen in Ethiopië helpt en ik ben voorzitter van Impulsvorming in Aarschot."

"Met GroenPlus wil ik de stem van de 'groene senioren' luider laten klinken en mee bouwen aan een betere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen." (pp)