U bent hier

Groen : 'Leugenachtig en schaamtelijke gedrag van Yoleen Van Camp, onze broek zakt af'

Herentals | Herenthout | Neteland
01.05.2019 - 13.44u
Door: Herman Gezelle

Yoleen Van Camp blijft de schandalen opstapelen. Vorig jaar in november besliste de gemeenteraad van Herentals om voor de volgende 6 jaar een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met het (VOC) Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren Neteland, gevestigd in Herenthout.

Dit voorstel kaderde in het 'Actieplan Dierenwelzijn' van Groen en voorzag in een jaarlijkse subsidie van €5.000 voor het VOC.

Subsidie vermindert van €5.000 naar €1.000...

'Het VOC is een project dat velen nauw aan het hart ligt', zegt Peter Verpoorten, Groen-raadslid.  'De burgers van Herentals doen reeds vele jaren een beroep op het VOC Neteland voor de opvang van zieke en gekwetste wilde dieren.

Daarom ook dat Groen vond dat de stad met het VOC een overeenkomst moest afsluiten om de samenwerking tussen stad en VOC te regelen en een financiële ondersteuning voor het VOC te voorzien.

Het VOC heeft immers een werking in het hele Neteland en elke gemeente moet zijn steentje bijdragen. Wij waren heel blij dat dit eindelijk geregeld werd."

N-VA onthield zich en stemde met andere woorden niet voor de ondersteuning van het VOC. Als we nu dan ook horen dat schepen Yoleen Van Camp triomfantelijk aankondigt dat het VOC €1.000 krijgt omdat ze dit geld nodig hebben en verdienen, dan zakt onze broek af.

Schepen Van Camp voert niet alleen een beslissing van de gemeenteraad niet uit (€5.000), ze verkoopt een vermindering van -€4000 als een goede zaak voor het VOC.

Hans Van den Eynden: "Met andere woorden na veel getoeter tijdens de verkiezingscampagne is haar eerste beslissing nu om de toelage aan het VOC te verminderen van €5.000 naar €1.000. 

Leugenachtig en schaamtelijk gedrag noemen we dit.

Groen gaat niet akkoord met de vermindering van de toelage naar €1000, en zal op de gemeenteraad van 7 mei dan ook eisen dat deze behouden blijft op €5.000.' (pb) Foto VOC/ N.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto