Vrije Basisschool De Toren krijgt van het college van burgemeester en schepenen een omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe kleuterschool in Achterbos. De school wil met deze bouwplannen zowel de lagere school als de kleuterschool huisvesten op de bestaande schoolsite in de Jozef Calasanzstraat.

Het samenbrengen van de kleuterschool – momenteel tweehonderd meter verder gelegen langs Achterbos – met de lagere school, vereist de realisatie van een nieuwbouw voor de kleuters.

Volgens de ingediende plannen komt deze nieuwbouw met aanpalende speelplaats in de voormalige kloostertuin achter de pastorie.

Het voormalige klooster zelf wordt door vzw KOM (Katholiek Onderwijs Mol) en KSOM (Katholiek Secundair Onderwijs Mol) gebruikt als administratieve zetel.

Nieuwe kleuterschool

De nieuwe kleuterschool telt vijf klaslokalen (waaronder een zorgklas), sanitair en een overleglokaal op het gelijkvloers. De toegang tot de klassen zijn met elkaar verbonden via een speelstraat.

De ingediende plannen voorzien naast de bouw van nieuwe kleuterklassen ook de realisatie van extra fietsenstallingen en autoparkeerplaatsen.

Voor de bestaande schoolgebouwen van de lagere school zijn in de plannen een nieuwe luifel en berging voorzien aan het gebouw waarin nu de turnzaal en een tweetal klassen gevestigd zijn.