Het gemeentebestuur investeert in de kinderclubs van Sluis en Rauw. Voor Sluis gaat het om de volledige renovatie van de bestaande kinderclub in de vroegere jongensschool, terwijl we in Rauw kiezen voor een volledige nieuwbouw.

De vereiste omgevingsvergunning is voor beide projecten afgeleverd. De volgende stap is het aanstellen van bouwfirma's voor elk project.

De kinderclubs Pardoes (Sluis) en Loewie (Rauw) behoren tot het netwerk van 9 kinderclubs van onze buitenschoolse kinderopvang.

De afgelopen jaren investeerde het gemeentebestuur stapsgewijs in de verschillende locaties, waarbij telkens werd gestreefd naar een capaciteitsuitbreiding en vernieuwing. Pardoes en Loewie zijn als volgende aan de beurt.

Sluis: kinderclub Pardoes

Kinderclub Pardoes in Sluis heeft al vele jaren zijn vaste stek in de bijgebouwen van de vroegere jongensschool. Bij volle bezetting maakt de kinderclub nu al gebruik van de oude schoollokalen die zich vooraan op de site bevinden.

Na een grondige renovatie van deze oude schoollokalen en de pastorij die bijkomend in gebruik wordt genomen, verhuist deze kinderclub definitief naar dit deel van de site.

In totaal voorzien de renovatieplannen acht volledig ingerichte speelruimtes. Daarnaast verwijderen we de bestaande betonverharding en leggen we een nieuw speelterrein aan met meer groen.

De verbouwing respecteert maximaal de oorspronkelijke uitstraling van deze schoolgebouwen. Als het project loopt zoals voorzien, starten de werken in het najaar.

Kinderclub blijft open

Ook tijdens de werken blijven we de kinderen opvangen in deze kinderclub. Tijdelijk moeten we daardoor de capaciteit verlagen van 42 naar 30 plaatsen.

Capaciteitsuitbreiding

Na de werken biedt kinderclub Pardoes extra ruimte, waardoor de capaciteit stijgt van 42 naar 60. Buiten de opvanguren willen we de vernieuwde lokalen maximaal ter beschikking stellen van onze verenigingen.

Rauw: kinderclub Loewie

Kinderclub Loewie in Rauw is momenteel ingericht in de oude kleuterschool. Na jaren intensief gebruik is het gebouw versleten.

Na een grondige analyse van de verschillende opties, kwam een nieuwbouw als beste oplossing uit de bus. Nog dit najaar starten we met de afbraak van het oude schoolgebouw en de bestaande parochiezaal. De nieuwbouw komt vervolgens op dezelfde locatie.

In dit projecten richten we vier speelruimtes in, waarbij één speelruimte ook door school De Zandloper en de Academie voor Beeldende Kunsten kan gebruikt worden.

Kinderclub blijft open

Ook tijdens de werken blijven we in Rauw kinderopvang organiseren. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden om de kinderen tijdelijk in de lokalen van de naastgelegen school op te vangen.

Capaciteitsuitbreiding

Dankzij de nieuwbouw breidt de capaciteit van de kinderclub uit van 42 naar 70 plaatsen. Daarnaast biedt de nieuwbouw tal van mogelijkheden om samen te werken met de school, en andere gemeentelijke organisaties (Grabbelpas,...).

Meer info: buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bkomol@gemeentemol.be