Het college van burgemeester en schepenen van Mol geeft groen licht voor het project op de voormalige site Cash & Fresh. Eerder kreeg de projectontwikkelaar al een stedenbouwkundig attest voor zijn conceptplannen. Omdat de projectontwikkelaar ook al een afbraakvergunning verkreeg, starten de afbraakwerken in de week van 20 april.

Op donderdag 16 april plaatst de projectontwikkelaar op de site parkeerverbodsborden met de boodschap dat er vanaf dan niet meer mag geparkeerd worden op dit privéterrein. Door de afbraakwerken is ook de gemeentelijke parking achter de Nete van 20 tot en met 24 april tijdelijk niet meer bereikbaar. De inrit tegenover de Corbiestraat wordt afgesloten via een toegangsverbod, met uitzondering van de bewoners en leveranciers van het voorliggende appartementencomplex en winkelcentrum. De andere inrit (naast de bank) wordt geregeld via tijdelijke verkeerslichten.

Alleen bewoners en klanten van de bank mogen deze inrit gebruiken. De effectieve afbraakwerken en de afvoer van het puin vinden plaats van maandag 20 tot vrijdag 24 april.

Nieuw project

Met de goedkeuring van het nieuwe project krijgt deze verlaten en verloederde privésite in het hart van het Centrum een nieuwe toekomst. Het goedgekeurde project omvat drie woonvolumes met telkens zeven appartementen. Elk volume telt drie verdiepingen met een extra dakverdieping. Met dit ontwerp wil de architect de site opentrekken naar het achterliggende groene Netegebied.

Daarnaast beoogt de architect een versterking van de band tussen het stedelijke centrumgebied en de Wandelweg. Het project bevat nog een ondergrondse parkeergarage met private parkeerplaatsen.