Anima Care mocht woensdag de bouwvergunning voor haar nieuw woonzorgcentrum in Kasterleeofficieel in ontvangst nemen van burgemeester Ward Kennes.

De voorbereidende werken voor de bouw van het woonzorgcentrum zullen dan ook binnenkort van start gaan en de eerste bewoners 
zullen eind 2014 worden verwelkomd. Het woonzorgcentrum zal 133  woongelegenheden tellen, waarvan 10 kamers voor kortverblijf.

Er worden tevens 63 luxueuze assistentiewoningen en een 
dagverzorgingscentrum gebouwd.
Het woonzorgcentrum wordt gebouwd in het centrum van Kasterlee, op de hoek van de Hofstraat en het Binnenpad. In het woonzorgcentrum zal  volgens een eigentijds zorgconcept worden gewerkt waarbij de nadruk ligt op professionele zorg en open communicatie met alle belanghebbenden.

De komende jaren zal er plaats zijn voor een honderdtal gedreven medewerkers die onze kwaliteitsvisie in Kasterlee in daden zullen omzetten.
 
Het architecturale concept van de assistentiewoningen besteedt veel  aandacht aan licht en ruimte. De meeste assistentiewoningen zullen  over een groot eigen terras beschikken. De assistentiewoningen 
zullen via het gelijkvloers en via de ondergrondse parkeergarage  rechtstreeks verbonden zijn met het woonzorgcentrum.

Het dagverzorgingscentrum zal zich op het gelijkvloers bevinden en zal  via een aparte inkom toegankelijk zijn. In het dagverzorgingscentrum zal  er voldoende ruimte zijn om minstens 20 senioren tijdens de dag  kwalitatieve zorg te bieden.

“Wij willen onze senioren omringen met menselijke zorg. Via 6 aparte  leefgroepen zullen we iedereen in een aangename sfeer persoonlijk  kunnen begeleiden. Wij kijken alvast uit naar enthousiaste en 
bekwame medewerkers die met ons de mouwen willen opstropen om  van dit huis een warme thuis te maken” zegt Johan Crijns, gedelegeerd bestuurder van Anima Care.
 
“Wij zijn bijzonder verheugd dat onze senioren binnenkort in het  centrum van onze gemeente gebruik kunnen maken van een breed  aanbod van kwalitatieve seniorenhuisvesting en -zorg. Dit ambitieuze 
zorginitiatief is een belangrijke troef om de uitdagingen van de opkomende vergrijzing in onze gemeente aan te pakken” zegt Ward Kennes, burgemeester van Kasterlee.

Anima Care legt zich toe op de zorg- en gezondheidssector in België en  focust op het hogere marktsegment van de seniorenhuisvesting en -zorg. In de residentiële ouderenzorg investeert Anima Care zowel in de  uitbating als in het vastgoed. Anima Care beschikt over een portefeuille  van ruim 1.000 rusthuisbedden en serviceflats, waarvan 505  rusthuisbedden en 60 service flats in exploitatie per eind september  2012.