Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groen Nijlen wordt Groen & Pro

Groen Nijlen

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 presenteert Groen Nijlen zich onder een nieuwe naam: Groen & Pro. Voorzitter Maarten Bellens licht toe: “Onder het motto "samen voor de toekomst" opent Groen & Pro haar deuren voor niet-partijgebonden dorpsgenoten. We roepen als partij alle geëngageerde dorpsgenoten met een hart voor Kessel, Nijlen en Bevel op om een positieve bijdrage te leveren aan dit nieuw project”.

Voormalig schepen van mobiliteit, Bert Celis, benadrukt het belang van deze nieuwe koers: “In deze uitdagende tijden is het belangrijk dat we als partij uit onze bubbel treden en diverse perspectieven en talenten samenbrengen. We zijn in onze gemeente de voor de hand liggende keuze als het gaat om progressieve en positieve ideeën. Laten we samen met Groen & Pro een mooie toekomst bouwen voor iedereen in onze gemeente.”. 

Positief, Progressief en Professioneel 

De toevoeging van "Pro" aan de naam Groen staat niet alleen voor een frisse start, maar benadrukt ook de kernwaarden van de partij: Positief, Progressief en Professioneel. Groen & Pro wil met positieve, progressieve ideeën op een professionele manier de uitdagingen in de gemeente aanpakken en een duurzame toekomst creëren voor alle inwoners. 

Er is alvast een sterke basis, horen we bij fractieleidster, Els Herremans: “Sinds 2018 voeren we met onze twee schepenen, Lien Du Four en Bert Celis, een fris beleid rond onder andere welzijn en mobiliteit. Het Buurtpunt groeide uit tot een succes waarbij we  aandacht hebben voor alle doelgroepen. Op vlak van mobiliteit zagen we positieve veranderingen in de schoolomgevingen, werd er werk gemaakt van een slim snelheidsplan en in Bevel werden de nodige hervormingen doorgevoerd om de leefbaarheid en veiligheid te verhogen”.

Inhoud primeert: waar lig jij wakker van?  

De partij beperkt zich niet tot louter woorden; ook inwoners zonder politieke ambitie geven de inhoud van het partijprogramma mee vorm, voorzitter Bellens licht toe:  : “Iets meer dan een jaar geleden lanceerden we al een originele wervingscampagne door vacatures uit te schrijven om onze lokale ploeg te versterken. Momenteel zijn we ook bezig met het opmaken van ons verkiezingsprogramma door het organiseren van luistersessies. Tijdens deze sessies, begeleid door een professional, kunnen dorpsgenoten hun mening, ideeën en visie voor onze gemeente delen, terwijl de aanwezige politici voor een keertje niet spreken maar luisteren. De eerste editie, midden januari, was alvast een succes! We willen deze oefening dan ook nog enkele keren overdoen. Geïnteresseerde dorpsgenoten mogen zich nog altijd melden.”

Gemeenteraadsvoorzitter Ferdi Heylen, al 24 jaar de drijvende kracht achter vooruitstrevend beleid in Nijlen: “Met Groen hebben we altijd werk gemaakt van een sterk inhoudelijk programma. Met Groen & Pro zetten we deze traditie alvast verder. Waar we zeker op blijven focussen, is de leefbaarheid en veiligheid in onze dorpskernen en schoolomgevingen. Hier is dankzij onze voormalige mobiliteitsschepen Bert Celis al veel goed werk geleverd, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Mensen die ons hiermee willen helpen, heten we van harte welkom!”

Wil je meer informatie over Groen & Pro of wens je actief bij te dragen aan het project, geef dan een seintje via het contactformulier op onze website www.groenenpro.be of stuur een mailtje naar groenenpro@gmail.com   '

Groen Nijlen

Deel dit artikel