Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groen organiseert groepsaankoop van oordoppen op maat - opmeetmoment 9/12 Koetshuis : 'Gehoor onherstelbaar'

Groen

"Nog veel te weinig mensen maken gebruik van goede gehoorbescherming", tot deze vaststelling komt provincieraadslid Brend Van Ransbeeck (Groen).

Daarom organiseert hij samen met Groen Herentals een opmeetmoment voor de aankoop van oordoppen op maat. “Zelf heb ik mijn oordoppen 5 jaar geleden laten maken en ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze investering”, zegt Van Ransbeeck.

"De Herentalse interesse voor de groepsaankoop oordoppen is groot. We een extra audiologe in om alle geïnteresseerden te kunnen voorzien van een set oordoppen op maat", zegt Hans Van den Eynden.

Je gehoor beschermen op festivals, fuiven en concerten? Word je als sportleerkracht of muzikant vaak blootgesteld aan hoge decibels? Of wil je je snurkende partner een stapje voor zijn? Dan kunnen inwoners van de provincie Antwerpen zich nu inschrijven voor “Goed gehoor(d)?!”, de groepsaankoop van oordoppen op maat.

Initiatiefnemer en provincieraadslid Brend Van Ransbeeck trekt naar verschillende gemeenten en steden in de provincie om oordoppen op maat zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden.

Van Ransbeeck: “Vijf jaar geleden heb ik de mijne laten maken en dit is de beste investering tot nog toe geweest. Enkele weken geleden heb ik er nieuwe laten maken.”

Hans Van den Eynden, lijsttrekker van Groen in Herentals, was meteen enthousiast om deel te nemen aan de groepsaankoop van oordoppen op maat. “Wanneer ik jongeren op optredens zonder gehoorbescherming naast de geluidsboxen zie staan, hoop ik altijd dat ze geen gehoorschade oplopen. Je gehoor herstelt zich niet: eens schade, altijd schade. Daarom is bescherming erg belangrijk.”

Oordoppen op maat zijn de beste garantie op een goede gehoorbescherming. Een paar muziekdoppen op maat kosten normaal €168, maar met de groepsaankoop kan je deze aanschaffen voor €142,80. Er zijn ook slaapdoppen beschikbaar voor €80,75.

Bijkomende terugbetalingen via mutualiteiten zijn mogelijk, al contacteer je best vooraf even je mutualiteit om te horen of deze al dan niet een terugbetaling voorziet. Inschrijven is verplicht.

Het opmeetmoment in Herentals vindt plaats deze zaterdag 9 december van 9u tot 12u in het Koetshuis, Stadspark (ingang Nieuwstraat of Belgiëlaan).

Inschrijven kan via Groen Provincie Antwerpen via link https://www.groenprovant.be/oordoppen

Nieuwstraat 58 Stadspark, Herentals, België

Groen

Deel dit artikel