U bent hier

Groen trekt met mix van jong en oud naar de verkiezingen 2018

Herentals
22.12.2017 - 12.33u
Door: Herman Gezelle

Groen Herentals trekt met een vernieuwde en verjongde ploeg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Tobias Daneels vervangt Tom Van der Straeten als voorzitter van de lokale afdeling van Groen, Hans Van den Eynden volgt Lieve snauwaert op als secretaris.

Zowel Tom als Lieve blijven bij de kern van Groen Herentals om de ploeg bij te staan richting de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Tobias Daneels is nieuwe voorzitter

Tobias Daneels volgt Tom Van der Straeten op als nieuwe voorzitter van Groen Herentals. De 30-jarige Daneels is al een paar jaar actief bij Groen Herentals en hield zich tot nu vooral bezig met de communicatie van de partij. Daneels werkte een paar jaar als journalist voor de lokale televisiezender RTV Kempen en was daarna correspondent voor Het Nieuwsblad en Telenet in Londen. Op dit moment is hij Projectcoördinator Communicatie bij verlichtingsbedrijf ETAP in Malle. Hij wil samen met de ervaren ploeg van Groen Herentals een nieuwe wind doen blazen doorheen Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

"Ik denk echt dat we een mooie mix hebben van jong en oud met allemaal gemotiveerde en geëngageerde mensen. We merken dat er in Herentals een drang is naar een ander en beter beleid. Er zijn veel zaken die beter kunnen in onze mooie stad. Ik denk vooral aan mobiliteit en fietsveiligheid. Als je bijvoorbeeld mensen minder met de auto wil laten rijden, moet je hen wel een goed alternatief bieden en daar wordt op dit moment te weinig aandacht aan besteed." - Tobias Daneels

Tom Van der Straeten geeft de fakkel door wegens te druk, maar blijft achter de schermen één van de kartrekkers van Groen Herentals.

Hans Van den Eynden is nieuwe secretaris

Hans Van den Eynden (tweede van links) is 36 en volgt Lieve Snauwaert (tweede van rechts) op als secretaris van Groen Herentals. Hij was eerder van 2007 tot 2009 voorzitter van de lokale afdeling. Hij kent de partij en de stad door en door. Lieve Snauwaert heeft het te druk, mede door haar werk voor de partij op nationaal niveau, en geeft hoopgevend en met plezier de fakkel door aan Van den Eynden. Achter de schermen blijft Snauwaert wel één van de drijvende krachten.

Start van Jong Groen Herentals

Daarnaast trekt Groen Herentals ook volop de kaart van de jeugd. Evelyn Breugelmans (28) neemt vanaf het voorjaar het voortouw om een jongerenafdeling op te starten bij Groen Herentals. Tussen de 15 en 33 jaar ben je Jong Groen-lid, maar in Herentals was er tot op heden geen jongerenafdeling. We merken dat er veel interesse is bij de jeugd en de bedoeling is om met een vaste ploeg met concrete ideeën op de proppen te komen die rechtstreeks de jeugd van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven helpen.

"Groen is een partij die terecht populair is bij jongeren. We kijken met een open en positieve blik naar de toekomst, maar er zijn nog werkpunten. Zo laat de verkeersveiligheid in Herentals vooral in het weekend vaak te wensen over en is ook het openbaar vervoer een probleem." - Evelyn Breugelmans

Achter de schermen wordt ondertussen volop gewerkt aan de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Maar het staat nu al vast dat Groen Herentals met een mix van jong en oud, ervaren en minder ervaren, naar de stembusgang trekt met enkele concrete strijdpunten, voornamelijk op mobiliteit, groene ruimte en zorg.' (pb)

 

imageMeer nieuws

Onbemande Albert Heijn-kantoorwinkeltjes ook naar België

Onbemande Albert Heijn-kantoorwinkeltjes ook naar België
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.03.2021 - 20.01u

Slagboom tussen Vorselaar en Pulderbos opnieuw stuk gereden door... fietser

Kempen regio | Neteland | Vorselaar 04.03.2021 - 19.50u

Haven van Antwerpen diepterecord verbroken in Deurganckdok

Haven van Antwerpen diepterecord verbroken in Deurganckdok
Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 04.03.2021 - 17.43u

Team Grensloos VZW zoekt extra opslagruimte

Team Grensloos VZW zoekt  extra opslagruimte
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.03.2021 - 17.03u

Voorstelling 'Oproer in de Kempen' door Julius Schellens

Voorstelling 'Oproer in de Kempen' door Julius Schellens
Herselt | Hulshout | Kempen regio | Westerlo 04.03.2021 - 16.38u

Herstellingswerken aan brug E313 in Westerlo gaan volgende week van start

Geel | Kempen regio | Westerlo 04.03.2021 - 16.19u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto