Groen Westerlo heeft haar volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober bekendgemaakt. Marc Gouwkens trekt de lijst die beleidservaring combineert met frisse ideeën en een schat aan expertise. Kortom: deze hechte, talentvolle ploeg ambieert een professionele bestuursdeelname met het oog op een duurzame toekomst voor Westerlo.

Groen pakt uit met 11 nieuwe gezichten:

De 32-jarige Debbie Van Laere uit Oevel op de vierde plaats is deskundige in onderwijsbeleid bij de stad Geel en kent hierdoor het reilen en zeilen van de werking van een gemeente.

De 69-jarige Rita Van Zeebroeck is nog "een straffe madam" uit de Oevelse contreien. Rita is actief bij Groen Plus en zeer geëngageerd in het Oevelse verenigingsleven.

Op plaats 6 vinden we Anneke De Smedt uit Oosterwijk. Als Docente Biowetenschappen aan de hogeschool in Geel is zij onze persoonlijke Lara Croft om te werken rond groene thema's.

Met het oog op de toekomst heeft Groen ook ingezet op verjonging. De 22-jarige studenten Nikolaas Van Camp en Nina Bijnens trekken prominent de rechterkolom van de lijst. Nikolaas studeert Agro-en Biotechnologie met specialisatie Milieuzorg. Nina wil als overtuigd vegetariër bijdragen aan dierenwelzijn en klimaat, haar 2 stokpaardjes.

Twee opvallende nieuwkomers zijn Lieve Lamberts, gekend als oogarts, en de 42-jarige Bart Caers, die als kok-gerant werkt bij een vzw die meerderjarige personen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Lieve en Bart willen met hun openlijke steun de kiezer ervan overtuigen dat het hoog tijd is om Groen mee in het bestuur te stemmen.

Met de top-4 kandidaten zet Groen Westerlo duidelijk in op beleidservaring en de nodige kennis om een gemeente te besturen. Lijsttrekker Marc Gouwkens is al 17 jaar bestuurslid bij Groen en als echtgenoot van gewezen raadslid Inge Bastiaensen kon hij het gemeenteraadswerk vanop de eerste rij volgen.

Lud De Coster is al jaren gekend als voorzitster van Groen Westerlo. Marc Van den Bruel is gewezen raadslid en hoofd van de Technische Dienst van de gemeente Herselt en ook Debbie Van Laere kent de werking van een gemeente vanuit haar job bij de stad Geel. Lijstduwer is huidig Groen raadslid Rita Moons.

Geen groentjes in het vak met andere woorden.

De kandidaten voor Groen Westerlo

1.   Marc Gouwkens, Zoerle-Parwijs

2.   Lud De Coster, Westerlo

3.   Marc Van den Bruel, Zoerle-Parwijs

4.   Debbie Van Laere, Oevel

5.   Fernando Morales Guzman, Oevel

6.   Anneke De Smedt, Oosterwijk

7.   Marc Naets, Voortkapel

8.   Nele Willems, Tongerlo

9.   Wouter Van Rie, Zoerle-Parwijs

10.  Lieve Lamberts, Westerlo

11.  Kris Van Noten, Heultje

12.  An Aerts, Zoerle-Parwijs

13.  Jos Rens, Westerlo

14.  Rita Van Zeebroeck, Oevel

15.  Nikolaas Van Camp, Oosterwijk

16.  Nina Bijnens, Westerlo

17.  Bart Caers, Westerlo

18.  Wendy Smets, Oosterwijk

19.  Inge Bastiaensen, Zoerle-Parwijs

20.  Peter Van de Velde, Zoerle-Parwijs

21.  Diane Ceulemans, Tongerlo

22.  Denis De Smedt, Tongerlo

23.  Diane Valgaeren, Zoerle-Parwijs

24.  Denis Smets, Oosterwijk

25.  Chris Adriaens, Oevel

26.  Fons Lievens, Westerlo

27.  Rita Moons, Oosterwijk