Groen Westerlo stelt donderdagnamiddag haar volledige lijst met kandidaten voor. De partij plaatst ook haar eerste verkiezingsbord.


Op donderdag stelt Groen Westerlo haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor. Samen met het onthullen van de eerste campagne-affiche aan voormalig café 'De 4 Lantaarns' (Olenseweg 396, Oosterwijk/Westerlo) wordt de verkiezingsstrijd aangegaan om deel te nemen aan het Westelse beleid. Groen-burgemeester van Mortsel Ingrid Pira komt de ambities van Groen Westerlo ondersteunen met praktisch advies uit eigen ervaringen.

Versterking
De verkiezingslijst van Groen Westerlo heeft een heuse facelift ondergaan. De sterkhouders zijn gebleven, maar worden complementair aangevuld met nieuwe gezichten. In de eerste plaats is er het duidelijke signaal dat CD&V minder stabiel is dan gedacht. Gewezen schepen Assunta Geens en CD&V ghostwriter Jos Van den Heuvel maakten dit jaar de overstap naar Groen.

Verjonging

Daarnaast is er ook plaats voor de jeugd. Vincent Ropers, ervaren in ontwikkelings-samenwerking en jeugdwerking, en Lori Maes, actief geweest in de jeugdbeweging en nu werkzaam in de Bijzondere Jeugdzorg, engageren zich voor een ‘eerlijk & anders’ beleid. Ze zijn een ambitieus stukje toekomst voor een onderschatte partij.

Een partij van geïnformeerde burgers én visie

Groen heeft namelijk visie. Getuige daarvan de talrijke ideeën die de laatste jaren gretig zijn overgenomen door andere partijen. Denk maar aan gratis groenafval in het containerpark, veiliger fietspaden, meer aandacht voor het milieu, ...

Er schuilt ook een nieuwe kracht in onze top 5. Maggie Van Kerkhoven, moeder van 4 kinderen en actief in de natuurbeweging, is een perfect voorbeeld van een geïnformeerde burger die actie wil ondernemen. Haar accenten op jeugdbeleid en gezondheid in de gemeente hebben hun weg al gevonden naar het Groen-programma.

Origineel is Maggie afkomstig van Mortsel, waar de groene burgemeester Ingrid Pira een inspirerend voorbeeld vormt. Die link zette mevrouw Pira er toe aan om Groen Westerlo haar ervaringen te delen over de af te leggen weg naar beleidsdeelname.

Onthulling campagne-affiche

Tenslotte rondt Groen het persmoment af met de onthulling van de nieuwe campagne-affiche langs de kant van de weg, die de start vormt van een boeiende verkiezingsstrijd.