U bent hier

Groendienst draagt steentje bij aan renovatie speelterrein Pauluspleintje

Mol
10.03.2016 - 15.44u
Door: Herman Gezelle

Het speelterrein Pauluspleintje in het Centrum bestaat acht jaar. Door intensief gebruik zijn het terrein en de speeltoestellen aan een volledige renovatie toe. Voor het frezen, omploegen en egaliseren van het terrein mag het buurtcomité alvast rekenen op de logistieke steun van de gemeentelijke groendienst.

De overige werkzaamheden nemen de buurtbewoners voor hun rekening. Als de weergoden geen roet in het eten gooien, is het speelterrein in de paasvakantie opnieuw speelklaar voor alle kinderen van het Centrum.

Je vindt het speelterrein Pauluspleintje op de hoek van de Sint-Paulusstraat met de Sint-Pieterstraat. Vroeger lag het perceeltje vol afval, het was meer een stort. Dankzij de toestemming van de privé-eigenaar mochten de buurtbewoners het perceel voor onbepaalde tijd inrichten als speelterrein.

Al acht jaar zijn het de buurtbewoners zelf die instaan voor het onderhoud van het speelterrein.

Logistieke steun gemeentebestuur

Op vraag van het buurtcomité zet de groendienst nu zijn machines in voor het frezen, omploegen en egaliseren van het terrein. Zij maken het terrein klaar voor de buurtbewoners die er hun aangekochte grasmatten zullen uitrollen. Verder zorgt het gemeentebestuur als verantwoordelijke uitbater van het terrein, voor de jaarlijkse controle van het speelterrein door een externe firma, en betaalt de kosten van deze controle. Ook het ledigen van de vuilnisbakjes gebeurt door de gemeente.

Kinderen Centrum welkom

Alle kinderen van het Centrum zijn welkom om op het Pauluspleintje te ravotten. Willen jouw kinderen hier graag spelen? Koop dan voor 10 euro eenmalig een sleutel aan bij Joan De Boeck, Sint-Paulusstraat 38. De sleutel opent het poortje dat toegang geeft tot het speelterrein. Als ouder sta je in voor het openen en afsluiten van dit poortje. Heb je de sleutel niet meer nodig, lever hem dan in. Je krijgt je waarborg dan terug.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto