Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groene Kring organiseert tractoren rondrit voor personen die leven met beperking : 'We willen tonen hoe schoon en hartelijk de boerenstiel is!'

Groen Kring

Vrijdag organiseerden Groene Kring Turnhout en Groene Kring Hoogstraten, de verenigingen voor jongeren in de land- en tuinbouw, een tractoren rondrit voor 50 personen die leven met een beperking. 

De jonge boeren uit de Noorderkempen bezorgden ze een mooie dag en toonden aan hoe hartelijk de boerenstiel is. De rondrit vond plaats op de Statiehoeve in Turnhout.

Het is ondertussen traditie geworden: jaarlijks organiseren twee gewesten van Groene Kring in de Antwerpse Noorderkempen een tractoren rondrit voor personen die leven met een beperking. De jongeren in de land- en tuinbouw blijven enthousiast om hun sector open te stellen voor iedereen. Zo willen ze de zorgsector een hart onder de riem steken, personen die leven met een beperking een fantastische dag bezorgen en de schoonheid van de landbouwsector in de verf zetten.

“We komen de voorbije tijd vooral in het nieuws met de bezorgdheden van de land- en tuinbouwsector, maar wij zijn zoveel meer dan dat,” zegt Dorien Blockx, voorzitter van Groene Kring Turnhout. “Het geeft ons héél veel energie om dit te kunnen doen. Het plezier straalt van de deelnemers af en wij kunnen langs onze kant ook tonen hoe groot onze passie voor de landbouwsector is!” Ze vult verder aan: “Wat ons betreft, een meer dan geslaagde dag.” 

De deelnemers uit dagcentrum Markdal in Merksplas deden mee aan de rondrit op vrijdag 30 juni. Ze begonnen hun dag op het melkveebedrijf De Statiehoeve van Sonja en Kim in Turnhout, en reden daarna verder op 10 tractoren en 2 koetswagens. Om af te sluiten werden alle deelnemers nog getrakteerd op een hoeveijsje.

Groen Kring

Groen Kring

Groen Kring

Groen Kring

Groen Kring

Deel dit artikel