Op vrijdag 1 juli organiseren Groene Kring Turnhout en Groene Kring Hoogstraten hun tweejaarlijkse tractorenrondrit voor 50 personen met een beperking.

Zo zorgen ze voor een fantastische dag voor de bewoners van het dienstverleningscentrum 't Zwart Goor in Merksplas.

De tractorencolonne verzamelt vrijdag om 12.30 uur aan de brandweerkazerne in Merksplas. Om 13.00 uur start de rondrit aan het dienstverleningscentrum 't Zwart Goor en trekt ze naar de schapenboerderij en ijsmakerij van de familie Vaneleke.

Daar kan iedereen genieten van een rondleiding en een ijsje. Om 15.00 uur stapt iedereen weer in de tractor en trekt de colonne via een kleine omweg weer naar het dienstverleningscentrum.

In de afgelopen jaren hebben de deelnemers genoten van elk moment van deze activiteit. Ook voor toeschouwers is het leuk om zo'n overweldigende stoet door het centrum van Merksplas te zien rijden.

Dorien Blockx, kernlid Groene Kring Turnhout: "We maken dit jaar kennis met een mindergekende tak van de Vlaamse landbouw. Geen koeien, varkens of kippen, maar we bezoeken een schapenboerderij. Een unieke ervaring voor onze deelnemers, maar zeker ook voor onze jonge landbouwers zelf."