Jaarlijks is het in Herentals uitkijken wie de Groene Sjaal krijgt overhandigd. Dit jaar waren er drie genomineerden: Natuurpunt vzw, de organisatoren van Sing for the Climate en bioboer Bavo Verwimp.

En Bavo kneep de katjes in het donker...

Even serieus: boer Bavo Verwimp is dan ook niet zomaar een landbouwer. Hij studeerde voor landbouwingenieur, maakte zijn thesis in Tanzania en verbleef een tijd in Chili. In 2008 nam hij in Noorderwijk de boerderij van zijn ouders over.

Boerderij De Kijfelaar is een gemengd bedrijf met een 30 ha akkerbouw, wat groenten en 25 grasstiertjes. De belangrijkste teelt blijft de biologische aardappel. Boer Bavo verkoopt zijn producten in de bio-winkel in de boerderij.

Bavo Verwimp is bovendien acief bij Wervel: de werkgroep voor rechtvaardige en verantwoorde landbouw. Hij heeft zo een duidelijke visie ontwikkeld over de harmonie tussen mens, landbouw en natuur.

Hij nodigt voedselteams uit naar zijn bedrijf en schreef vorig jaar de brochure 'Andere landbouw, andere economie'. Hij pleit in die brochure voor een ecologsche economie.

Onlangs gaf hij nog een lezing over agro-ecologie en economie op een conferentie georganiseerd door Europarlementslid Bart Staes.

Kortom: bioboer Bavo is goed bezig!