Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groene zone voor Eindhout

Eindhout 'De Valk'

De Laakdalse gemeenteraad keurde de aankoop van het voormalige café De Valk in Eindhoutdorp goed. Zij willen het pand slopen en een groene zone in het centrum van Eindhout creëren.

De horecagelegenheid staat al jaren leeg en te verkommeren in het centrum van Eindhout en is een doorn in het oog van vele Eindhoutenaren. “Het is een eerder strategische keuze om op termijn het landelijk karakter van ons dorp te behouden”, verklaart schepen van Patrimonium Frank Sels.

“Eén van onze kerntaken is om aantrekkelijke dorpskernen te creëren", zegt burgemeester en schepen van Openbaar domein Tine Gielis. "We doen dit door elke deelgemeente een dorpsplein te geven, deze te vergroenen en een invulling te geven. Dit komt ten goede aan het gemeenschapsleven. Momenteel is Eindhoutdorp nog een verharde parking. Door het gebouw te slopen komt er plaats vrij om een groen plein aan te leggen. Andere deelgemeenten van Laakdal zoals Vorst-Centrum, Veerle, Veerle-Heide en Vorst Meerlaar hebben immers al groen in hun gemeentekern.”

Eindhoutdorp, Laakdal, België

Eindhout 'De Valk'

Deel dit artikel