Groep Delicious België breidt uit en nam palletrekkeurder RAX over. 'Deze overname past in een ruimer kader waarbij we onze activiteiten diversifiëren en op zoek gaan naar niches', zegt CEO Koen Peeters.

Group Delicious International SL, met hoofdzetel op Gran Canaria, ontwikkelt en verdeelt onder de roepnaam GD Brands wereldwijd dranken. LUX Sparkling is er daar een van.

Verder legt Group Delicious SL zich toe op overnames van of investeringen in jonge innovatieve bedrijven, zoals All-Inn cleaning en Villa Delicious op Fuerteventura of dichterbij huis Ushuaia Horses NV.

De Belgische poot Groep Delicious – met hoofdzetel in Hulshout - heeft er sinds kort twee nieuwe afdelingen bij. 'GD Consult, een IT-afdeling gespecialiseerd in systeembeheer, Cisco netwerk- en voiceoplossingen waar momenteel nog volop interviews worden afgenomen voor extra aanwerving en RAX', vervolgt Peeters.

RAX is gespecialiseerd in de – wettelijk verplichte – keuring van palletrekken naar de NBN EN 15635 norm. 'Wij hebben er ten eerste bewust voor gekozen om volledig onafhankelijk van eender welke fabrikant te werken', vertelt de oprichter van RAX Vincent Dierckx.

'Ten tweede houden we ons uitsluitend bezig met het uitvoeren van veiligheidsinspecties en niet met de verkoop of herstellingen van stalen opslagmiddelen.

Wanneer één van onze gecertifieerde keurmeesters een veiligheidsinspectie uitvoert, kan de klant er 100% van overtuigd zijn dat dit op een objectieve manier gebeurd zonder enig risico op belangenvermenging', vervolgt Dierckx.

'Deze overname door Groep Delicious biedt ons groeipotentieel en een heel aantal interessante contacten. In Nederland wordt deze verplichte keuring door de overheid opgevolgd,

in ons land is de keuring ook al verplicht maar is nog geen actieve opvolging.' De RAX keurmeesters zijn gecertifieerd. 'VOL-VCA opgeleid en in het bezit van een IS-005 hoogwerker attest.'

Tijdens de pandemie zag Groep Delicious enkel in België een terugval. 'Onze internationale activiteiten liepen verder op hetzelfde niveau als dat van voor Corona. Maar net om zo'n terugvallen te counteren, willen we meer diversiteit in onze activiteiten', besluit Koen Peeters.  Foto : Vincent Dierckx (RAX) en Koen Peeters (Groep Delicious)/ NNieuws.