U bent hier

Groep Heylen bouwt logistieke campus Almelo

Herentals
20.04.2017 - 09.35u
Door: Peter Caers

De Herentals Groep Heylen ontwikkelt de logistieke campus op XL Business Park Twente.

De Belgische investeerder Groep Heylen heeft met het Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente een ontwikkelovereenkomst getekend voor de uitgifte van ongeveer dertig hectare bouwterrein op XL Business Park Twente in Almelo. Doel is de ontwikkeling en realisatie van de duurzame T-Port Logistic Campus. Het gaat hierbij om een logistiek gebouw van totaal 180.000 vierkante meter, met een verwachte werkgelegenheid voor zo'n duizend mensen.

Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland: "Bij onze keuze voor dit park heeft een rol gespeeld dat we deze regio zien als de volgende logistieke hotspot van Nederland. Dat heeft onder meer te maken met de strategische ligging en perfecte ontsluiting via de weg en water door de aanwezigheid van de Combi Terminal Twente (CTT), de beschikbaarheid van ruime kavels en de aanwezigheid van personeel. Dat is absoluut een vereiste om de online- en offline logistieke processen van onze klanten voor elkaar te krijgen. De opstelling van de projectorganisatie RBT, Port of Twente en de gemeente Almelo heeft er aan bijgedragen dat wij ons hier vanaf het begin thuis hebben gevoeld. En dat thuisgevoel gaan we als Groep Heylen zeker verder vormgeven want we willen tot het DNA van de regio gaan behoren".

Groep Heylen

XL Business Park Twente laat bij monde van projectdirecteur Jan Geerdink weten blij te zijn met de komst van Groep Heylen. "Sinds bekend werd dat Groep Heylen naar het business park wilde komen hebben ons al veel partijen benaderd met interesse. In die zin vormt het nu ondertekende contract een boost voor de verdere ontwikkeling van het park. Onder meer op het gebied van de werkgelegenheidsontwikkeling en op de aantrekkingskracht van dit gebied".

Groep Heylen past in de ontwikkeling van nieuwe locaties haar in de markt succesvolle campusgedachte toe. Dat betekent een gefaseerde ontwikkeling op een locatie, gebaseerd op schaalbaarheid en flexibiliteit. Na de komst van de eerste huurder worden al meteen extra units gebouwd om daarmee direct ruimte beschikbaar te hebben voor de vraag van volgende belangstellende huurders. Hierdoor is steeds snelle vestiging mogelijk.

De ondertekening gebeurde in de aanwezigheid van Michel Kotteman (voorzitter dagelijks bestuur Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente), Eddy van Hijum (gedeputeerde provincie Overijssel), Ralph Caspanni (managing partner Groep Heylen Nederland) en Didier Clerx (CEO Groep Heylen).

Over Groep Heylen

Groep Heylen is een Belgische industriële holding met haar wortels in Herentals ten oosten van Antwerpen. Zij heeft als doelstelling het op innovatieve wijze investeren in ondernemingen en gebouwen. Dat doet ze door steeds te zoeken naar een creatieve meerwaarde op architectonisch, ecologisch, economisch, maatschappelijk en technologisch gebied. Inmiddels heeft Groep Heylen activiteiten in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland en Italië. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in de ontwikkeling van vastgoed en het investeren in bedrijven.

imageMeer nieuws

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 11.08.2020 - 22.42u

Cathy Berx stuurt coronamaatregelen woensdag opnieuw bij

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.08.2020 - 22.39u

Langdurige droogte zorgt voor lange wachttijden in het Albertkanaal

 Langdurige droogte zorgt voor lange wachttijden in het Albertkanaal
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.08.2020 - 15.10u

Politie Neteland : 'Vermiste verwarde man: wie heeft Patrick Snoeckx (62) gezien?'

Grobbendonk | Herentals | Neteland 11.08.2020 - 11.38u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals | Neteland 11.08.2020 - 08.51u

Belgische topfreestylers organiseren Freestyle & Panna bootcamp op terreinen Lentezon Beerse

Belgische topfreestylers organiseren Freestyle & Panna bootcamp op terreinen Lentezon Beerse
Kempen regio | Neteland | Turnhout regio 10.08.2020 - 19.49u

Exhibitionist aan vogelkijkhut Zwart Water en camping De 7 Geitjes

Exhibitionist aan vogelkijkhut Zwart Water en camping De 7 Geitjes
Herentals | Kasterlee | Neteland | Vorselaar 10.08.2020 - 15.59u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto