U bent hier

Groep Heylen bouwt logistieke campus Almelo

Herentals
20.04.2017 - 09.35u
Door: Hans Vertommen

De Herentals Groep Heylen ontwikkelt de logistieke campus op XL Business Park Twente.

De Belgische investeerder Groep Heylen heeft met het Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente een ontwikkelovereenkomst getekend voor de uitgifte van ongeveer dertig hectare bouwterrein op XL Business Park Twente in Almelo. Doel is de ontwikkeling en realisatie van de duurzame T-Port Logistic Campus. Het gaat hierbij om een logistiek gebouw van totaal 180.000 vierkante meter, met een verwachte werkgelegenheid voor zo'n duizend mensen.

Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland: "Bij onze keuze voor dit park heeft een rol gespeeld dat we deze regio zien als de volgende logistieke hotspot van Nederland. Dat heeft onder meer te maken met de strategische ligging en perfecte ontsluiting via de weg en water door de aanwezigheid van de Combi Terminal Twente (CTT), de beschikbaarheid van ruime kavels en de aanwezigheid van personeel. Dat is absoluut een vereiste om de online- en offline logistieke processen van onze klanten voor elkaar te krijgen. De opstelling van de projectorganisatie RBT, Port of Twente en de gemeente Almelo heeft er aan bijgedragen dat wij ons hier vanaf het begin thuis hebben gevoeld. En dat thuisgevoel gaan we als Groep Heylen zeker verder vormgeven want we willen tot het DNA van de regio gaan behoren".

Groep Heylen

XL Business Park Twente laat bij monde van projectdirecteur Jan Geerdink weten blij te zijn met de komst van Groep Heylen. "Sinds bekend werd dat Groep Heylen naar het business park wilde komen hebben ons al veel partijen benaderd met interesse. In die zin vormt het nu ondertekende contract een boost voor de verdere ontwikkeling van het park. Onder meer op het gebied van de werkgelegenheidsontwikkeling en op de aantrekkingskracht van dit gebied".

Groep Heylen past in de ontwikkeling van nieuwe locaties haar in de markt succesvolle campusgedachte toe. Dat betekent een gefaseerde ontwikkeling op een locatie, gebaseerd op schaalbaarheid en flexibiliteit. Na de komst van de eerste huurder worden al meteen extra units gebouwd om daarmee direct ruimte beschikbaar te hebben voor de vraag van volgende belangstellende huurders. Hierdoor is steeds snelle vestiging mogelijk.

De ondertekening gebeurde in de aanwezigheid van Michel Kotteman (voorzitter dagelijks bestuur Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente), Eddy van Hijum (gedeputeerde provincie Overijssel), Ralph Caspanni (managing partner Groep Heylen Nederland) en Didier Clerx (CEO Groep Heylen).

Over Groep Heylen

Groep Heylen is een Belgische industriële holding met haar wortels in Herentals ten oosten van Antwerpen. Zij heeft als doelstelling het op innovatieve wijze investeren in ondernemingen en gebouwen. Dat doet ze door steeds te zoeken naar een creatieve meerwaarde op architectonisch, ecologisch, economisch, maatschappelijk en technologisch gebied. Inmiddels heeft Groep Heylen activiteiten in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland en Italië. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in de ontwikkeling van vastgoed en het investeren in bedrijven.

imageMeer nieuws

Politie Neteland week nultolerantie

Politie Neteland week nultolerantie
Herentals | Neteland 24.11.2017 - 16.50u

HYC dit weekend

HYC dit weekend
Herentals | Neteland 24.11.2017 - 14.19u

Nationale en Provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Kempen regio | Neteland 24.11.2017 - 14.14u

Maatregelen steunzones creëren al meer dan 4.300 jobs

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 24.11.2017 - 08.57u

Valiente en GD Brands veroveren Canarische eilanden en Vlaanderen met exclusieve ijsemmers

Valiente en GD Brands veroveren Canarische eilanden en Vlaanderen met exclusieve ijsemmers
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.11.2017 - 03.19u

Koetshuis Le Paige is verkocht

Koetshuis Le Paige is verkocht
Herentals 23.11.2017 - 19.41u

Heffing op zonnepanelen blijft tot 2020

 Heffing op zonnepanelen blijft tot 2020
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.11.2017 - 17.57u

Annelies Beck wint GP Jan Wauters

Annelies Beck wint GP Jan Wauters
Vlaanderen 23.11.2017 - 14.58u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto