Om de groei die Groep Heylen in 2013 realiseerde te consolideren en die trend in 2014 nog te versterken, wordt het team van Groep Heylen begin dit jaar uitgebreid met Philippe Deschilder. Hij wordt als Algemeen Directeur van Groep Heylen Real Estate verantwoordelijk voor alle vastgoedontwikkelingen in België, Nederland en Duitsland.

De activiteiten van Groep Heylen richten zich op twee grote divisies. Investeren in gebouwen enerzijds en investeren in ondernemingen anderzijds. “De aanstelling van Philippe Deschilder past binnen de hoge vlucht die onze activiteiten rond (semi)- industriële gebouwen heeft genomen”, verduidelijkt stichter en voorzitter Wim Heylen (foto).

“Onze activiteiten rond gebouwen, waarbij we vooral focussen op de logistiek, kennen een spectaculaire groei. Philippe is een manager met veel ervaring in de ontwikkeling van diverse bouwprojecten. Hij krijgt de leiding over de volledige ontwikkelingstak van onze vastgoedactiviteit. Hij wordt dus ontwikkelaar én bouwheer voor de groep. Hij gaat samen met ons real estate team op zoek naar projecten en partners en die projecten ook effectief realiseren. Natuurlijk binnen de krijtlijnen van de groep. In een notendop: duurzaamheid als norm, mogelijkheden tot hergebruik en een creatieve architectuur met meerwaarde.

Met de komst van Philippe Deschilder krijg ik weer ademruimte voor de grote strategische lijnen en projecten binnen de groep.” Volgens Wim Heylen bewijst de komst van een extra directielid de ambitie van zijn groep. “Wij geloven in logistiek en groei. We zien dat onze expertise en onze visie steeds meer aan bekendheid winnen.

Die tendens willen we volop benutten in 2014.” Philippe Deschilder staat alvast te popelen voor deze opdracht. “Ik ken Wim intussen al enkele jaren”, verklaart hij zijn keuze voor Groep Heylen. “Aan beide kanten voelden we respect voor elkaar en elkaars professionele achtergrond. Het moest er dus ooit van komen om samen te gaan werken.” Philippe Deschilder studeerde af als burgerlijk ingenieur bouwkunde. Zijn eerste professionele stappen zette hij bij Jacobs Engineering.

“Daar was ik verantwoordelijk voor het managen van grote en complexe engineering- en bouwprojecten in diverse industriële sectoren, vooral in de petrochemie, de farmaceutische industrie en de biotechnologie.” Een kleine 10 jaar later startte Deschilder als Manager Engineering bij industriebouwer Bolckmans N.V.

“Voor deze organisatie tekende en bouwde ik een compleet nieuwe organisatie uit, gericht op het realiseren van Design & Build projecten in de semi-industriële en logistieke sector. Hier deed ik ook ervaring op in het echte aannemerswerk. Drie jaar later werd hij als Managing Director van BGC N.V., een spin-off van Bolckmans, verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van logistiek vastgoed in het buitenland.

Met de overstap naar Groep Heylen wordt het professionele plaatje voor Philippe Deschilder compleet. “Ik breng een uitgebreide ervaring mee in het ontwerpen, ontwikkelen, plannen én realiseren van semi-industriële bouwprojecten. Die ervaring zal me bij Groep Heylen goed van pas komen. Bovendien krijg ik nu de kans om ook ervaring op te doen als opdrachtgever/bouwheer. Voor mij is dit een unieke opportuniteit.” 

Wim Heylen bevestigt het optimisme. “Ik zou dit niet doen als ik hier niet in geloofde. We zetten de juiste man op de juiste plaats. De ervaring van Philippe zal ons helpen om de vele opportuniteiten succesvol te grijpen. Omdat ik dankzij zijn komst ontlast word van een aantal tijdsintensieve verantwoordelijkheden, komt er ruimte vrij om mij te focussen op het strategische. Want ook daar liggen er nog uitdagingen.”  Op de foto : Wim Heylen / Philippe Deschilder / N./ archief Nnieuws.