Logistiek vastgoedontwikkelaar en investeerder Heylen Warehouses uit Herentals bouwt volop aan haar grootste project binnen België: Ghent Logistic Campus. Een logistieke site van 150.000m² waarvan de eerste fase van 60.000m2, reeds succesvol verhuurd werd.

Een succesverhaal

Met deze vestiging, gelegen in de Gentse haven North Sea Port, investeert Heylen Warehouses in de beloftevolle toekomst van logistiek en e-commerce, waarbij het belang van een verkorte supply chain steeds groter wordt: "Met enige trots kunnen we vandaag ook de eerste drie huurders wereldkundig maken.

Zij zijn net als wij overtuigd van de unieke sterktes van deze locatie. We zijn dan ook verheugd dat ze, ondanks de pandemie en het onzekere ondernemersklimaat, voor ons en voor verdere groei in Gent hebben gekozen." aldus Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses.

Connect+ Group, een omnichannel platform voor de vakman, verhuist haar logistieke activiteiten van Brugge naar Ghent Logistic Campus en neemt 30.000 m² in gebruik.

Hierdoor zet Connect+ een grote stap voorwaarts in de uitrol van haar groei- en toekomstplannen in de markt. Voor de uitbating van de nieuwe logistieke locatie zal Connect+ samenwerken met Bleckmann als expert in omnichannel logistiek.

Een logistieke vestiging van ca. 20.000 m² die goed bereikbaar is en waar een grote en vlotte aan- en afvoer van producten kan worden gegarandeerd, dat zocht Eltra. Dit om haar groei en het professionaliseren van de distributiestromen mogelijk te maken.

"Elke dag leveren wij een breed assortiment elektrische doe-het-zelf producten aan meer dan 1.000 DIY-winkels in België, Nederland en Europa. In Ghent Logistic Campus hebben we de ideale multimodale locatie gevonden", zegt Dirk Baum, CEO van Eltra.

Ook Van Moer Logistics zocht uitbreiding voor haar groeiverhaal. Zo'n kleine 20.000 m² zal door Van Moer Logistics opgevuld worden.

Easy in – easy out

De multimodaliteit van de site zorgt dat dit ook een gedroomde uitvalsbasis is voor bedrijven die zich voor de eerste maal in Europa en in België willen vestigen.

Met een centrale ligging in North Sea Port, een 60 km lang grensoverschrijdend havengebied, biedt Ghent Logistic Campus de unieke mogelijkheid om via binnenwateren te vervoeren en garandeert het een snelle overzeese verbinding met het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.

Heylen Warehouses wil speciaal voor deze overzeese bedrijven alle obstakels wegnemen door hen de unieke mogelijkheid te bieden om zich, met zeer flexibele huurcontracten volgens een 'easy-in & easy-out formule' te vestigen op deze Gentse hotspot. Voor deze huurders zal alles worden voorzien zodat ze enkel nog hun medewerkers en goederen ter plaatse hoeven te brengen.