Groep Heylen plant in de haven van Gent terreinen te ontwikkelingen om er logistieke activiteiten op te zetten. Het Havenbedrijf Gent en vastgoedinvesteerder Groep Heylen ondertekenden daartoe een overeenkomst. Het is voor het eerst dat de logistieke speler uit de Antwerpse Kempen in de Gentse haven voet aan de grond zet.

Het betreft de ontwikkeling op een grond van 25 hectare op het nieuwe bedrijventerrein Rieme-Noord langs de R4-West, de ring rond de Gentse haven. Heylen is het eerste bedrijf dat hier aan de slag gaat.

400 nieuwe jobs
Het heeft de intentie er een groot logistiek complex te realiseren volgens zijn succesvolle campusgedachte. Dit betekent de inplanting van aaneengesloten magazijnen binnen een grootschalig project van 150.000 m² wat de mogelijk biedt om er stelselmatig uit te breiden.

De bouwaanvraag werd alvast ingediend. De bouw van de eerste magazijnen wordt voorzien van zodra alle vergunningen verkregen zijn en de nodige commerciële afspraken gemaakt zijn. Er lopen momenteel diverse gesprekken met geïnteresseerde partijen. Met dit project gaat een investering gepaard van meer dan 90 miljoen euro. Op termijn kan dit project leiden tot de creatie van meer dan 400 jobs.

Ideale ontsluitingsmogelijkheden
De Herentalse Groep Heylen ziet potentieel in de verdere ontwikkeling van haar activiteiten in de Gentse haven omwille van de gunstige ligging van Gent. De terreinen zijn rechtstreeks ontsloten via de aanpalende R4-West die aansluit op de kruising van de E17/E40 en E34.

Het Havenbedrijf Gent verwelkomt graag de nieuwe activiteiten van Groep Heylen. Deze investering sluit immers aan bij de verdere ontwikkeling van de haven op het vlak van – arbeidsintensieve – distributie en logistiek. Het Havenbedrijf zet bovendien ook in op het aantrekken van hoogwaardig logistiek vastgoed.

Over Groep Heylen
Groep Heylen uit Herentals is een Belgische industriële holding met wortels in Herentals ten oosten van Antwerpen. Doelstelling is om innovatief in ondernemingen en gebouwen te investeren. Creatieve meerwaarde is maatgevend: architectonisch, ecologisch, economisch, maatschappelijk en technologisch.

De groep heeft activiteiten in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Italië en Finland. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de ontwikkeling van vastgoed en het investeren in bedrijven.  Op de foto CEO Wim Heylen uit Herentals / NNieuws - (pp)