Waarschuwingsbericht

Automatic fallback to the cURL connection method kicked in to handle the request. Result code from the failing request: 503

U bent hier

Groep Heylen neemt Finse Aste Coolers over

Herentals | Internationaal
28.04.2017 - 23.07u
Door: Herman Gezelle

DRU International uit Grobbendonk, actief in de ontwikkeling en bouw van promotionele displays en een dochterbedrijf van Groep Heylen, neemt een gelijkaardig bedrijf in Finland over.

Het gaat om Aste Coolers uit Forssa.  Vanaf vandaag zijn er 40 Finse medewerkers actief bij Groep Heylen.

Met de overname voegt de Herentalse groep rond serial ondernemer Wim Heylen naast België, Nederland, Duitsland en Italië een nieuw land toe aan de regio waar ze actief is.

DRU International produceert voor de grootste multinationals zoals Danone, Nestlé en Coca-Cola.

"Het bedrijf is één van de vele groeibedrijven die wij in onze groep koesteren", zegt voorzitter Wim Heylen. "Groep Heylen maakt als investeringsgroep mensen en middelen beschikbaar voor ondernemingen met potentieel. Wij nemen bedrijven op in onze groep als ze ook op termijn een meerwaarde bieden. Op die manier bundelen we intussen clusters van bedrijven in 10 sectoren. Ook DRU International kwam op die manier al jaren geleden onder onze aandacht. Sindsdien haalt het bedrijf uitstekende resultaten.

"Deze overname zegt eigenlijk alles over de aanpak van onze groep", besluit Wim Heylen. "Want ook dit is een beloftevol bedrijf dat de drie M's heeft waar we steeds naar zoeken: bekwame Mensen, een sterke Markpositie en de Middelen om verder te groeien. Ik wil langs deze weg dan ook onze partner-sectoriële cluster-CEO Sven Danneels samen met onze bedrijfsleider in Finland, Jussi Salonen, te feliciteren met deze stap. We hebben groot vertrouwen in hun capaciteiten om de ambitieuze plannen waar te maken."

Vestigingen blijven
Het Finse bedrijf is complementair aan wat DRU International al jaren opbouwt. De overname zal de specifieke kwaliteiten van zowel de onderneming in Grobbendonk als in Finland nog versterken.

Beide bedrijven onderscheiden zich van de massaproducenten dankzij hun innovatiekracht en een focus op design en flexibiliteit. Ze blijven naast elkaar bestaan met elk hun eigen productievestigingen. Het huidige management van Aste blijft integraal aan boord.

Bij het Finse bedrijf Asta werken 40 mensen. (pp)

imageMeer nieuws

Skyports, AZ Turnhout en Stad Turnhout sluiten overeenkomst voor medische transporten met drones

Turnhout regio 23.05.2019 - 09.36u reading time9min

In september start in AZ Turnhout een uniek proefproject om medische stalen en medicatie tussen de ziekenhuiscampussen te vervoeren met drones.

AZ Turnhout, Stad Turnhout en droneserviceprovider Skyports testen gezamenlijk een nieuwe logistieke dienst waarbij medische producten worden getransporteerd met drones.

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto