Groep Heylen uit Herentals heeft de Koninklijke Nederlandse Munt overgenomen. De KNM huist in Utrecht.  De 90 werknemers blijven er aan de slag.

Groep Heylen betaalt voor de KNM 3.6 miljoen euro.

Didier Clerx CEO Groep Heylen (foto) : "Dit is een logische stap op de weg naar het ambitieniveau" van de onderneming. Binnen Groep Heylen hebben we Mauquoy Token Company, National Tokens en Royal Blanking International.

Allemaal Belgische ondernemingen die sedert 1875 actief zijn met onder meer de productie van zaken als metalen jetons, blanks, promotionele- en souveniermunten.

Dankzij de overname van KNM beschikken we nu over een complementair productportfolio. Hierdoor kunnen we onze ambitie: het wereldwijd meest competente munt-huis te worden voor kleine en middelgrote landen, realiseren'.

Volgens Groep Heylen zal de komende tijd worden gebruikt voor een goede afstemming van de activiteiten tussen haar bedrijven.

"KNM wordt daarbij hét munt-huis voor kleine en middelgrote landen en de bestaande activiteiten binnen Mauquoy, National Tokens en Royal Blanking International worden voor het grootste deel gehandhaafd.

Wel kijken we uiteraard naar maatregelen om KNM rendabel te maken. Daarbij kan dan gedacht worden aan focus op omzetgroei, kennisontwikkeling en kostenreductie", besluit CEO Clerx.

Foto's: Marcel Nelis/Nnieuws.be