U bent hier

Groep Heylen uitverkozen voor groot innovatief logistiek project in Gent

Herentals | Vlaanderen
13.01.2017 - 17.35u
Door: Herman Gezelle

Groep Heylen uit Herentals plant op het 'Eiland Zwijnaarde' bij Gent de realisatie van een groot logistiek complex voor warehousing.  Dit project volgt op een oproep van Waterwegen en Zeekanaal voor projecten op die unieke locatie aan het bekende klaverblad van Zwijnaarde.

Groep Heylen werd samen met Groep Verhelst uitverkoren uit tal van kandidaten om er een innovatief project te realiseren.

Het zogenaamd 'Tech Lane Ghent Logistics' is een uiterst strategische site, gelegen aan het bekende klaverblad van Zwijnaarde (het kruispunt van de E40 en E17), met een rechtstreekse toegang tot de stad Gent.

Voor logistieke projecten een zeer waardevolle site, want de mogelijkheden voor ontsluiting zijn groot. Naast de onmiddellijke toegang tot de snelwegen is er ook meteen aansluiting met de R4, de Ring rond Gent en via kademuur ook toegang tot de Schelde waarmee er ook ontsluiting is over het water. Het bedrijventerrein, met een bruto oppervlakte van 20 hectare, is volledig omsloten door het water.

Uitdagend

"Het gebied is dan ook gereserveerd voor de ontwikkeling van watergebonden hoogwaardige logistieke activiteiten en voor kennisbedrijvigheid", weet business development director David Batens van Groep Heylen. "De eigenaar van de terreinen lanceerde in 2015 een projectoproep voor kandidaten die zich er met een langlopende concessie willen vestigen.

Stuk voor stuk voorwaarden die matchen met ons bedrijfs-DNA. Het waren uitdagende eisen waar we echt met plezier mee aan de slag gingen. We hebben ons op volle kracht geëngageerd en zijn dan ook erg blij dit in de nabije toekomst te mogen realiseren."

Synergie

"De selectie uit een grote groep sterke en gerenommeerde kandidaten zorgt voor gepaste trots bij de groep uit Herentals. "Onze focus stond steeds op meerwaarde", zegt David Batens. "Innovatie, duurzaamheid, multifunctionaliteit, creativiteit en architectuur zijn kernwaarden voor onze groep.

Dat WnZ ons selecteert, is een eer en een teken van waardering. Dat we een goede relatie hebben met de andere geselecteerde partij voor het gebied, de Groep Verhelst, is een extra troef. De locatie is een zichtlocatie met een enorme visibiliteit, waardoor de uitdaging om er een architecturaal statement van te maken aanwezig is.

Groep Heylen en Groep Verhelst werken nu samen het project concreet verder uit. Het bekende architectenbureau Wastiau, dat vaak betrokken is bij projecten van Groep Heylen, zit ook mee aan tafel om een uniek project te realiseren."

Foto : Wim Heylen, CEO Groep Heylen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Politie haalt dieren weg op Aardseweg

Politie haalt dieren weg op Aardseweg
Geel 11.11.2019 - 00.09u

Internationale titel voor Kjell Spruyt van JCI Lier

Internationale titel voor Kjell Spruyt van JCI Lier
Internationaal | Lier regio 11.11.2019 - 00.01u

BeNeLeague: ERA Renomar HYC vs Unis Fl. Heerenveen : 0-4 - herbekijk match

Herentals | Internationaal | Nationaal 10.11.2019 - 19.59u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 10.11.2019 - 19.27u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdag

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdag
Kempen regio 09.11.2019 - 23.43u

SKS Herentals - KFC Heultje 7-2 : doelpuntenkermis aan Olympiadelaan

Herentals | Kempen regio 09.11.2019 - 21.44u

Janssen bezorgt Lierse Kempenzonen 8 op 12

Lier regio 09.11.2019 - 21.33u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto