U bent hier

Groep Van Houdt eerste verdeler in West-Europa van Maxus, merk gespecialiseerd in elektrische bestelwagens

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland
08.08.2019 - 18.59u
Door: Herman Gezelle

Vanmiddag tekende Groep Van Houdt een overeenkomst met het Chinese merk Maxus voor de exclusieve verdeling van het merk in de Kempense regio.

'Maxus maakt onderdeel uit van de SAIC automobielgroep, de 7e grootste speler op wereldvlak met een 7,05 miljoen verkochte voertuigen in 2018', zegt Edwin Van Houdt, bestuurder Groep Van Houdt .

'De EV80 is het eerste volledig elektrisch model dat gelanceerd wordt met een laadvermogen van 950kg. In 2020 wordt het gamma verder uitgebreid met de EV30 en EV90.

De verdeling van Maxus gebeurt initieel via de site in Herentals waar in 2020 een grote transformatie gepland is.

Avant-première op Kempens Mobiliteitssalon Golfclub Witbos

De eerste Maxus-voertuigen kan je in avant-première bewonderen tijdens het weekend van 31 augustus en 1 september op het Kempens Mobiliteitssalon Golfclub Witbos.

'Ambitie om zich verder te ontwikkelen als first class aanbieder van mobiliteitsoplossingenin de Kempen'

'Groep Van Houdt, meer dan 75 jaar actief en verdeler van de merken Volvo, Suzuki en Isuzu, onderstreept met het binnenhalen van dit contract zijn ambitie om zich verder te ontwikkelen als first class aanbieder van mobiliteitsoplossingen in de Kempense regio', vervolgt Edwin Van Houdt.  'Na een miljoeneninvestering in Geel worden de komende 2 jaren de sites in Herentals en Turnhout grondig aangepakt.

Tegelijkertijd wordt er nauwlettend gekeken naar opportuniteiten in de markt voor verdere expansie', besluit Edwin Van Houdt.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto