Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groep Van Houdt overgenomen door Groep Rutten (Limburg)

Groep Volvo Rutten

'De familie Van Houdt heeft besloten om de Groep over te dragen aan één van de grootste Volvo-families in België, de familie Rutten uit Limburg', zegt Kevin Van Ryckeghem, Managing
Director Groep Rutten. 

'Met allebei zo’n 35 jaar op de teller, zeggen Edwin en Sabine Van Houdt vaarwel aan de automobielsector.  Met de huidige ontwikkelingen is het belangrijk om volume te hebben op de automarkt. Fusies en  overnames zijn hier het logische gevolg van. Ook Groep Rutten heeft gekozen om volop te investeren in de toekomst. Met het 50-jarig jubileum van de groep in het vooruitzicht, was het dan ook een mooi  moment om zo’n belangrijke stap te zetten.

Voor de klanten gaat er op korte termijn niet veel veranderen. Onze services blijven gewoon
doorlopen en u kunt, zoals vanouds terecht bij uw vaste contactpersonen.'

Groep Volvo Van Houdt bouwde de voorbije 70 jaar een succesvol netwerk van Volvo-concessies in de Kempen. De sites in Geel, Herentals en Turnhout gaan vanaf 1 december over in handen van de Limburgse Groep Rutten.

Met de overname door Groep Rutten verdwijnt de naam Van Houdt na 67 jaar van de voorgevel van deze garages.  Familiebedrijf Van Houdt bouwde sinds 1945 aan Volvo-garages, met vestigingen op de Molseweg in Geel, waar vorig jaar een nieuwbouw werd betrokken, op de Lierseweg in Herentals waar ook een carrosserie-afdeling is gevestigd, en op de Steenweg op Gierle in Turnhout. Met Edwin (37 jaar actief in de branche) en Sabine Vanhoudt (33 jaar actief) stond al een tijd de 3e generatie aan het roer.

Rutten is een familiebedrijf dat sinds 1973 actief is en Volvo-vestigingen heeft in het Vlaams-Brabantse Diest en het Limburgse Hechtel-Eksel. Aan de vooravond van de 50e verjaardag komt ook daar stilaan de derde generatie aan het hoofd te staan: zaakvoerder Dirk Rutten en zijn echtgenote Mady Smets dragen de leiding over aan hun dochters Annelies en Evelien, en schoonzoons Kevin Van Ryckeghem en Roel Gijbels.

'De overname is vooral ingegeven door de snel veranderende automobielsector', volgt Kevin Van Ryckeghem.

Veel potentieel

'We hebben daarom gekozen om volop te investeren in de toekomst en te kiezen voor schaalvergroting. We zien enorm veel potentieel in de Antwerpse Kempen onder andere door de oppervlakte van de regio en het aantal kmo’s dat daar gevestigd is', onderstreept algemeen directeur Kevin Van Ryckeghem  Groep Rutten.

“De sterkte van onze Groep Rutten ligt in customer service. Als meervoudig winnaar van allerlei customer satisfaction awards en verschillende technische wedstrijden op nationaal en internationaal niveau willen we onze kennis en ervaring nu ook overbrengen naar de vestigingen in Geel, Herentals en Turnhout. Natuurlijk heeft het wel tijd nodig om alles op het niveau te krijgen waar we het willen hebben, maar stap per stap komen we er wel.'

Op de foto : Evelien Rutten, Kevin Van Rijckeghem, Mady Smets, Dirk Rutten, Roel Gijbels en Annelies Rutten van  Groep Rutten / rr.

Groep Volvo Rutten

Deel dit artikel