U bent hier

Grondgebied politiezone Geel-Laakdal-Meerhout volledig afgedekt door buurtinformatienetwerken (BIN)

Geel | Kempen regio
19.09.2018 - 16.11u
Door: Mark Jaspers

31 buurtinformatienetwerken

De afgelopen jaren werd sterk geïnvesteerd in buurtinformatienetwerken in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Het voorbije jaar werden de bestaande BIN's geherstructureerd, geactualiseerd of uitgebreid. Er kwamen ook vijf nieuwe BIN's bij. De volledige 189 km2 van het grondgebied van de drie gemeenten zijn nu afgedekt door 31 BIN's.

Veiligheid, een gedeelde zorg

Een BIN heeft tot doel om vooral de strijd tegen inbrekers aan te gaan door een betere en snellere wederzijdse informatie van inwoners en politie. Meldingen van verdachte situaties door een inwoner worden onmiddellijk gemeld. Er volgt een snel nazicht van de situatie door de politie. Zowel in positief als negatief geval, ontvangt de melder feedback over zijn melding. Dit is nog steeds de beste manier om inbraken te voorkomen of (mogelijke) inbrekers te vatten.

Nieuwe BIN-coördinatoren

Een actief BIN wordt gecoördineerd door een geëngageerde inwoner en wordt ondersteund door de politie en de gemeente. De opendeurdag van politie, brandweer en Rode Kruis op 15 september 2018 was de ideale gelegenheid om de nieuwe BIN's van Larum, Logen en Ten Aard in Geel, en Klein-Vorst en Veerle in Laakdal boven de doopvont te houden. In Meerhout ontstonden ook twee nieuwe BIN's in Gestel en Meerhout-Centrum.

Eén op negen gezinnen aangesloten bij een BIN

Zeven jaar geleden telden we in de politiezone 750 BIN-leden. De afgelopen jaren kwamen er ongeveer 3000 bij. Dit wil zeggen dat gemiddeld ongeveer één op de negen gezinnen aangesloten is bij een BIN. Ben je nog geen lid? Je als lid aanmelden kan via: https://www.pzglm.be/nl/fiche/8/bin-s-win-s-sni-s

Gezocht: BIN-coördinatoren

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout is op zoek naar BIN-coördinatoren voor BIN Elsum (Geel), BIN Katersberg (Geel), BIN Eindhout (Laakdal), BIN Stelen (Geel) en BIN Zittaart (Meerhout). Als BIN-coördinator ben je het aanspreekpunt voor de inwoners van je buurtinformatienetwerk.

Je organiseert één keer per jaar een evenement voor al je BIN-leden in samenwerking met de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout en je bent aanwezig op de jaarlijkse vergadering met alle BIN-coördinatoren.

Ben je ouder dan 18 en woon je in één van bovenstaande buurtinformatienetwerken, dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om de rol van BIN-coördinator op te nemen. Meer info: jozef.delarbre@police.belgium.eu of 014 56 47 33.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 01.07.2020 - 09.05u

Voka : 'Stem op jouw favoriet | Wie wint de Prijs Ondernemen 2020 ?'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 01.07.2020 - 08.42u

'Gezond gevulde voedselpakketten'

'Gezond gevulde voedselpakketten'
Kasterlee 01.07.2020 - 08.36u

Graydon : 'Einde moratorium faillissementen, toename pas na de zomer verwacht'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 01.07.2020 - 07.30u

Bobbejaanland heeft beste rollercoaster in Vlaanderen: de Fury

Bobbejaanland heeft beste rollercoaster in Vlaanderen: de Fury
Kasterlee | Kempen regio | Vlaanderen 30.06.2020 - 16.32u

Havenland trekt dagjesmensen de haven in

Havenland trekt dagjesmensen de haven in
Provincie Antwerpen 30.06.2020 - 16.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto